«Έφυγε» o Κολοκοτρώνης της Νέας Υόρκης

«Έφυγε» o Κολοκοτρώνης της Νέας Υόρκης

2333Ο Τάκης Νικολόπουλος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 56 ετών, στο διαμέρισμά του στην Σπάρτη, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες για σύντομη επίσκεψη.
Συγκλονισμένη είναι η Ομογένεια της Νέας Υόρκης που τον γνώριζε ως «Κολοκοτρώνη», αφού συνήθιζε να συμμετέχει έφιππος με την παραδοσιακή στολή και περικεφαλαία και με το περιποιημένο μακρύ μουστάκι του, στην ετήσια παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν.
Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην γενέτειρά του Λογγάστρα, στη Λακωνία, όπου συγγενείς και φίλοι είπαν το στερνό αντίο σε έναν μεγάλο πατριώτη.
«Ενα παιδί φτωχό από ένα μικρό χωριό και από φτωχή οικογένεια, ξεκίνησε κάποια μέρα με εφόδιά του την πίστη του στο Θεό και την αγάπη του στην πατρίδα και ξενιτεύθηκε. Και εκεί που πήγε δε χάθηκε. Εκεί που πήγε όχι απλώς δε χάθηκε, αλλά διακρίθηκε και προόδευσε. Και είναι αυτό ένα γνώρισμα των ομογενών και ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα και του ιδίου», τόνισε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο οποίος και έψαλε την νεκρώσιμη ακολουθία.
Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί από την Ελλάδα τη Δευτέρα ή Τρίτη, και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, για να τον αποχαιρετίσει, με τη σειρά της, και η ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης, την οποία με θέρμη υπηρέτησε εδώ και πολλά χρόνια.
Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1954 στη Λογγάστρα Λακωνίας, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Σπάρτης και σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε και διέπρεψε επαγγελματικά στο χώρο των εστιατορίων. Ηταν απόγονος του καπετάν Αντώνη Νικολόπουλου, οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, τον οποίο ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αποκαλεί διδάσκαλο εαυτού.
Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Λογγάστρας Λακωνίας. Το 2005 εξελέγη Υπατος Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ- Καναδά, την οποία είχε υπηρετήσει στο παρλεθόν και για πολλά χρόνια ως Αντιπρόεδρος και Κυβερνήτης Ανατολικών Περιφερειών.
Ηταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρονξ, όπου και έμενε.
(Πηγή: greek news)

NO COMMENTS

Leave a Reply