Απεβίωσε ο Πολιτειακός Εκπρόσωπος του Ρόουντ Άϊλαντ, Γιώργος Πανίτσας

Απεβίωσε ο Πολιτειακός Εκπρόσωπος του Ρόουντ Άϊλαντ, Γιώργος Πανίτσας

george_panichasToυ Ευάγγελου Γούλα
O πρώτος ελληνοαμερικανός ο οποίος είχε εκλεγεί σε πολιτειακό γραφείο του Ρόουντ Αϊλαντ, Γιώργος Πανίτσας απεβίωσε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Δημοκρατικών νομοθετών ο Πανίτσας πέθανε νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε ηλικίας 87 ετών. Ανήκε στην παράταξη των Δημοκρατικών. καταγόταν από το Πόουτακετ και υπηρέτησε στην Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1971 έως το 1984.
Το έργο του προς πρώην στρατιωτικούς ,τιμήθηκε πριν από 2 χρόνια στο νεκροταφείο των Βετερἀνων του Ρόουντ Αϊλαντ όπου ένα κτίριο πήρε το όνομά του. Ο Πανίτσας υπηρέτησε στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο,έχοντας στο ενεργητικό του 50 πτήσεις γύρω από την Ευρώπη. 
Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης Ντον Καρσιέρι δήλωσε ότι σημαίες θα παραμείνουν σε πένθιμη στάση μέχρι την ημέρα ταφής του εφόσον είχαν αφαιρεθεί εντελώς για να τιμήσουν έναν στρατιώτη που έχασε την ζωή του στο Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα
Ο Πανίτσας μόνο μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας για το νεκροταφείο Βετεράνων, αλλά και διετέλεσε και ως μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής των αποστράτων του Ρόουντ Αϊλαντ στο Έξετερ.
Σε ένδειξη πένθους για τον επιφανή Ελληνοαμερικανό πολιτικό, δημόσιο άνδρα και επιχειρηματία, ο κυβερνήτης του Ροντ Άιλαντ κ. Καρσιέρι διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην Πολιτεία.

NO COMMENTS

Leave a Reply