Η Ελληνική κοινότητα της Γιούτα τιμά μια εξέχουσα οικογένεια

Η Ελληνική κοινότητα της Γιούτα τιμά μια εξέχουσα οικογένεια

43212Η ελληνική κοινότητα της Γιούτα τίμησε την οικογένεια Κατσανέβα για την προσφορά της στο Σολτ Λέικ Σίτυ. Μετανάστες στην Αμερική η οικογένεια Κατσανέβα κατάφερε να δημιουργήσει επιχειρήσεις που είναι πασίγνωστες στη Γιούτα, όπως η Crown Burgers.
Η ιστορία τους στην Αμερική, όπως λένε οι ίδιοι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ξεκινάει το 1947, όταν ο Μιχάλης έφερε την νέα του οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα στο Σολτ Λέικ Σίτυ το 1954, όπου έφτιαξαν το σπιτικό τους. Ξ εκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν σε μια δύσκολη εποχή για την Αμερική (μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου). « Αυτό ήταν το πρώτο μου ζευγάρι παπούτσια, όταν ήμουν 11 χρονών. Ήταν μια αληθινή πολυτέλεια,» λέει ο Λούη Κατσανέβας, ο γιος του Μιχάλη (Φωτο.).

3212Ομως τα χρόνια φτώχειας μετατράπηκαν σε επιτυχία μέσα από τη σκληρή δουλειά και την αντίληψή τους για τη φιλοξενία που ήταν μέρος της κουλτούρας τους. « Όταν έφτασα εδώ στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα» λέει ο Λούη. «Δεν μπορούσα να μιλήσω Αγγλικά, έπρεπε να τα μάθω και να δουλέψω. Σιγά σιγά όμως όλα παίρνουν το δρόμο τους… Κάνεις φίλους, αρχίζεις τη δουλειά, παντρεύεσαι, κάνεις παιδιά και οικογένεια.»

Την Κυριακή στον Καθεδρικό Ελληνορθόδοξο ναό τιμήθηκε η Οικογένεια Κατσανέβα για τα 55 χρόνια προσφοράς της στην Ελληνική κοινότητα και στη Γιούτα. Τα εγγόνια Τεντ Σαρτζετάκης και Άντζη Κατσανέβα, δήλωσαν υπερήφανα για την οικογένειά τους και την καταγωγή τους.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αναγνώρισαν πέρυσι ότι τα Crown Burgers έχουν τα καλύτερα μπιφτέκια της περιοχής. Όπως λένε, η επιτυχία της οικογένειας δεν οφείλεται στα χάμπουργκερ αλλά στην κληρονομιά τους, στις παραδόσεις τους, στον πολιτισμό τους, και την νοοτροπία της φιλοξενίας που θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο. Η επιτυχία τους είναι μεγαλύτερη απ’ ότι είχαν φανταστεί τα μέλη της οικογένειας που μετανάστευσαν στις Η.Π.Α. πριν 60 περίπου χρόνια.
Πέρα από τα Crown Burgers η οικογένεια κατσανέβα ασχολείται με ινστιτούτα ομορφιάς, ένα κοσμηματοπωλείο και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Η Ελληνική κοινότητα τιμά μία οικογένεια κάθε χρόνο για το κατόρθωμά της να ξεπεράσει τα εμπόδια της μετανάστευσης, να επιτύχει στις Η.Π.Α. και να συνεχίζει τις Ελληνικές παραδόσεις.

(Πηγή: ksl)

1 COMMENT

  1. we are 2 friends who are leaving in Athens and Nicosia in Cyprous. We work like music teachers and we baeleave that it easy to geave our lessons to every person bealeaves that the greek music is wonderful.

    My friend Jonne is playnig Bouzouki and I play guitar, I have study clasical Guitar but i know very well the greek music. We ll be wating you….

    my email : emmanouhlp@primehome.com

Leave a Reply