Απεβίωσε ο μαέστρος Ντιν Αναγνοστ

Απεβίωσε ο μαέστρος Ντιν Αναγνοστ

Απεβίωσε χτες το βράδυ ο Ντίν Αναγνοστ, ο οποίος ήταν επί μακρά σειρά ετών χοράρχης του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού ναού Αγίας Τριάδας Νέας Υόρκης. Ο αείμνηστος ήταν κορυφαίος μουσικός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμβουλος επί μουσικών θεμάτων των Αρχιεπισκόπων Αμερικής και μαέστρος της Little Orchestra Society.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Καθεδρικού ναού ο μακαριστός χοράρχης νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα με σοβαρά ασθενής.Η σορός του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στο νεκροπομπείο Frank E. Cambell στην διεύθυνση 1076 Madison Avenue, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα ψαλθεί στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Ο αείμνηστος ήταν επιφανής μουσικός, πιστός Χριστιανός, φλογερός Έλληνας και αγαπητός φίλος πολλών στην Ελληνοαμερικανικό κοινότητα.Πρόσφατα γιόρτασε την 32η σαιζόν ως μουσικός διευθυντής της Little Orchestra Society. Από το 1979 διηύθυνε την Ορχήστρα σε πάνω από 1,000 κονσέρτα.Γεννήθηκε στην πόλη Μάνστεστερ του Νιου Χαμσάιρ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης και στο Julliard School, ενώ έλαβε το διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου ήταν και καθηγητής.Για τις μουσικές του επιδόσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ασία ο αείμνηστος μαέστρος Ντίνος Αναγνώστου έλαβε πολλές τιμές και διακρίσεις από χώρες, κυβερνήσεις, πανεπιστήμια και πολιτιστικές οργανώσεις.
(Πηγή:ekirikas)

NO COMMENTS

Leave a Reply