Το Bloomberg αποθεώνει τις ελληνικές τρούφες

Το Bloomberg αποθεώνει τις ελληνικές τρούφες

Με εκτεταμένο άρθρο – αφιέρωμα, το Bloomberg παρουσίασε την Ελληνική τρούφα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη σπανιότητα του μανιταριού αυτού, που αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος, σε βάθος 30 εκ. περίπου, πάνω στο ριζικό σύστημα συγκεκριμένων ειδών δέντρων.

Αναφέρθηκαν στα διάφορα είδη τρούφας, στα ποικίλα χρώματα, από μαύρο, σκούρο καφέ και λευκό και στα ασύμμετρα στρογγυλά σχήματα και μέγεθος, από μικρό καρύδι μέχρι ένα πορτοκάλι.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν στη γεύση και το άρωμά τους, που είναι έντονα μόνο όταν είναι ώριμες, γι’ αυτό και πρέπει να συλλέγονται την κατάλληλη εποχή. Αναφέρθηκαν επίσης στη γαστρονομική και θρεπτική αξία της που την καθιστά περιζήτητη.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες τρούφας που πωλούνται διεθνώς έχουν συγκομιστεί σε άγρια μορφή στη φύση, αν και η παραγωγή μειώνεται συνεχώς. Η αυξημένη ζήτηση, σε συνδυασμό με τις μικρές ποσότητες που διατίθενται στην αγορά, διατηρούν τις τιμές της τρούφας σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, πολύ συχνά πάνω από 1.000€ το κιλό.

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply