Νέος εκλογικός νόμος: Πάλι δήμαρχος ο Μπλούμπεργκ, πάλι έξω ο Κατσιματίδης;

Νέος εκλογικός νόμος: Πάλι δήμαρχος ο Μπλούμπεργκ, πάλι έξω ο Κατσιματίδης;

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ προσπαθούσε τις τελευταίες εβδομάδες να αλλάξει τον εκλογικό νόμο που απαγορεύει για τρίτη τετραετία να είναι το ίδιο πρόσωπο στο δημαρχιακό αξίωμα. Τελικά την περασμένη Πέμπτη τα κατάφερε και το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης υπερψήφισε (29-22) το νέο κανονισμό που πλέον ανεβάζει το όριο στις 3 τετραετίες από δύο που ήταν πριν.

Αυτή η κίνηση δίνει το δικαιωμα στον δισσεκατομυριούχο δήμαρχο μα θέσει υποψηφιότητα και για τρίτη φορά κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτιση αρκετών οι οποίοι μιλούν για αλλαζονεία. Ο Μπλούμπεργκ, από την άλλη πλευρά, τονίζει ότι χρειάζεται ακόμα μία τετραετία γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που έχει χτυπίσει και τη Νέα Υόρκη.

Δυσαρεστημένοι είναι κυρίως παλιοί φίλοι του δημάρχου που περίμεναν να φύγει ώστε πλέον να διεκδικήσουν αυτοί το αξίωμα. Ο Ελληνοαμερικάνος Τζον Κατσιματίδης που, όπως γαίνεται, έχει θέσει στόχο του να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ήθελε να θέσει υποψηφιότητα επηρεάζετε άμεσα από αυτή την απόφαση του Μάικλ Μπλόυμπεργκ. Σε παλαιότερη συνένετυξη του στο GreekReporter ο Ελληνοαμερικάνος είχε δηλώσει τον θαυμασμό του για τον δήμαρχο και μάλιστα έλεγε ότι ήθελε να συνεχίσει το έργο του αν εκλεγεί. Εάν τελικά θέσει υποψηφιότητα ο Μπλούμπεργκ μάλλον ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας από τη Νίσυρο θα τεθεί εκτός του παιγνιδιού για άλλη μία φορά.

NO COMMENTS

Leave a Reply