Πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα: Αριάννα Huffington

Πρόσωπα ελληνικής καταγωγής που επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα: Αριάννα Huffington

*Κείμενο στα Αγγλικά: Trina Yannicos

Αν και η βαριά, ξενική προφορά θα μπορούσε να αποθαρρύνει κάποιον που θα ήθελε να κάνει καριέρα πολιτικού σχολιαστή στις ΗΠΑ, δε συνέβη το ίδιο και με την Αριάννα Huffington, όπως αποδεικνύουν οι εμφανίσεις της σε shows σαν αυτό του Larry King Live στο CNN και σαν αυτό της HBO Real Time με τον Bill Maher. Η συγγραφέας 12 βιβλίων, αρθογράφος και δημιουργός του πολιτικού blog «The Huffington Post» γνωρίζει ότι πρέπει να παραμερίσει το φόβο της για να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει.
Η Αριάννα Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, όπου αντιμετώπισε χλευαστικά σχόλια για τη βαριά ελληνική προφορά της σε συζήτηση στη φημισμένη Cambridge Union Society. Έτσι, έμαθε να μιλάει μπροστά σε κοινό χωρίς να φοβάται κι έγινε η πρόεδρος της Cambridge Union το 1971. Αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στα οικονομικά ένα χρόνο αργότερα, το 1972.
Σύντομα ξεκίνησε να γράφει βιβλία. Απ’ αυτά, ξεχωρίζουν οι βιογραφίες της Μαρίας Κάλλας και του Pablo Picasso. Έζησε στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με τον Bernard Levin, έναν αρθογράφο στους λονδρέζικους Times, μέχρι το 1980, οπότε και μετακόμισε στις ΗΠΑ.
Στο τελευταίο της βιβλίο Right Is Wrong: How the Lunatic Fringe Hijacked America, Shredded the Constitution, and Made Us All Less Safe (Η Δεξιά είναι Λάθος: Πως μια ομάδα εξτρεμιστών απήγαγε την Αμερική, ακύρωσε τους Νόμους και μας έκανε όλους λιγότερο ασφαλείς), που δημοσιεύτηκε το 2008, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε τη συντηρητική παράταξη και στράφηκε προς τους Δημοκρατικούς.
Το 1986, παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο των πετρελαίων Michael Huffington, που εξελέγη με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο από την Πολιτεία της Καλιφόρνια, το 1992. Συμμετείχε στην περιοδεία του συζύγου της στις αρχές του 1990, υποστηρίζοντας τις ρεπουμπλικάνικες θέσεις στα περισσότερα ζητήματα. Ωστόσο, μετά το διαζύγιό της το 1997, η Αριάννα, που κράτησε το όνομα του άντρα της, άρχισε να γέρνει προς την αριστερά.
Το 2003, διεκδίκησε ως ανεξάρτητη υποψήφια, απέναντι στον Arnold Schwarzeneeger τη θέση του μέχρι τότε Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Gray Davis, στις επαναληπτικές εκλογές, αλλά σταμάτησε τον αγώνα της μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Το 2004, εξέδωσε ένα βιβλίο με τίτλο: Pigs at the Trough: How Corporate Greed and Political Corruption Are Undermining America (Γουρούνια στη γούρνα: Πως η απληστία των επιχειρήσεων και η πολιτική διαφθορά υπονομεύουν την Αμερική), μέσα από το οποίο επιτίθεται στις αμερικάνικες εταιρείες. Περιγράφει τον εαυτό της ως «μια οπαδό της δεξιάς που εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη και προοδευτική υποστηρίκτρια του λαού».
Κατά διαστήματα, η Huffington έχει εμφανιστεί σε διάφορα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά talk shows. Συμπαρουσίαζε μάλιστα, στο NPR το πρόγραμμα Left, Right & Center (Αριστερά, Δεξιά και Κέντρο). Αυτή την περίοδο, είναι η συμπαρουσιάστρια του Mark Green στη ραδιοφωνική εκπομπή 7 Days in America (7 μέρες στην Αμερική) του on Air America Radio.
Το φιλελεύθερο blog της, The Huffington Post, ξεκίνησε το 2005 και φιλοξενεί ειδήσεις και σχόλια γραμμένα από προεξέχοντες δημοσιογράφους, πολιτικά στελέχη και διασημότητες. Θεωρείται ως ένα από τα blog με τη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή παγκοσμίως. Η Huffington και ο συνιδρυτής του blog, o Kenneth Lerer, στέλεχος της AOL, πρόσφατα ανακοίνωσαν τη δημιουργία του «HuffPost Green», ενός site «πράσινου» περιεχομένου, που θα εξειδικεύεται στα περιβαλλοντολογικά προβλήματα.
Σε ένα από τα πρόσφατα βιβλία της On Becoming Fearless …in Love, Work and Life (Πώς να μη φοβόμαστε…την αγάπη, την εργασία και τη ζωή), η Huffington λέει ότι πολλές γυναίκες θυσιάζουν την προσωπική τους αλήθεια για να μην «ταράξουν τα νερά». Ελπίζει να εμφυσήσει στις δυο έφηβες κόρες της πως να ξεπεράσουν το φόβο και να γίνουν φιλόδοξες και δυναμικές, κάτι το οποίο εμπνεύστηκε και η ίδια από τη μητέρα της. Το 2006, το Time Magazine τη συμπεριέλαβε στη λίστα «Time 100», με τους 100 ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

NO COMMENTS

Leave a Reply