Ο ΑΧΕΠΑ εξέδωσε λίστα με τους Γερουσιαστές που βοηθούν σε ελληνικά ζητήματα

Ο ΑΧΕΠΑ εξέδωσε λίστα με τους Γερουσιαστές που βοηθούν σε ελληνικά ζητήματα

*Μετάφραση Ευάγγελος Γούλας

Ουάσινγκτον –  Ο οργανισμός AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) ο οποίος αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό κρίκο για τους 3.000.000 Αμερικανούς πολίτες με Ελληνική καταγωγή , καθώς και φιλέλληνες, εξέδωσε για το 2008 τη λίστα αποτελεσμάτων για το 110ο Κογκρέσο σε θέματα που αφορούν ελληνικά ζητήματα.
Η Ολυμπία Σνόου (Ρεμπουπλικανή) , η Μπάρμπαρα Μικούλσκι (Δημοκρατική) , o Ρόμπερτ Μενέντες (Δημοκρατικός), ο Τιμ Τζόνσον (Δημοκρατικός) και ο Μπαράκ Ομπάμα (Δημοκρατικός) είναι ανάμεσα στους πιο υψηλά βαθμολογημένους γερουσιαστές από τον ΑΧΕΠΑ.

Στις 4 Νοεμβρίου την ημέρα των εκλογών όλες οι ῾θέσεις῾ της Βουλής και περίπου το 1/3 των θέσεων των Γερουσιαστών θα τεθούν στην ψήφο του πολίτη, μας παρουσιάζεται η ευκαιρία για να ενημερώσουμε και να μορφώσουμε την ΕλληνοΑμερικανικη κοινότητα σε τι βαθμό δέσμευσης φτάνουν τα μέλη του Κογκρέσου σε θέματα τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την κοινότητα είπε ο πρόεδρος του οργανισμού ΑΧΕΠΑ, κ. Γούλας.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ψήφο του πολίτη και ο ενημερωμένος ψηφοφόρος είναι το καλύτερο είδος όπως ανέφερε η αντιπρόσωπος Κάρολυν Μαλόνι (D-140-NY) συνιδρυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα θέματα του Ελληνισμού.

Η κάρτα αποτελεσμάτων του ΑΧΕΠΑ αποτελεί ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας για την χρήση του από τους ψηφοφόρους . Δίνει μια ευθεία προσέγγιση για την θέση που έχουν οι υποψήφιοι σε θέματα τα οποία είναι σημαντικά για τους Ελληνο-Αμερικάνους.

Η λίστα αποτελεσμάτων είναι διαθέσιμη εδω.

Σύμφωνα με τον κ. Γούλα η λίστα αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης εγγραφής ψηφοφόρων καθώς και μια μορφωτική εκστρατεία με στόχο να αφυπνίσει την ΕλληνοΑμερικάνικη κοινότητα.
Επειδή η επιτυχία μιας κυβέρνησης εξαρτάται από το σύνολο των πολιτών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στην κοινότητα αυτά τα χρήσιμα εργαλεία ώστε να παρθούν σωστές αποφάσεις, είπε ο Γούλας.
Ήταν μεγάλη μας χαρά να συναντήσουμε τον Γερουσιαστή Μπάϊντεν  και εκτιμούμε την ευκαιρία που μας δώθηκε , αφού η διαθέσιμότητα του είναι περιορισμένη έχοντας ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα.
Μιλήσαμε ενημερωτικά για τον τρόπο διαχείρησης εξωτερικών υποθέσεων , οι οποίες είναι σημαντικές για την κοινότητά μας. Υπάρχουν θέματα στα οποία ο Γερουσιαστής έχει σταθερές απόψεις και τις στηρίζει.

NO COMMENTS

Leave a Reply