Ο χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στο “Joyce”

Ο χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στο “Joyce”

Ο Αντώνης Φονιαδάκης ο οποίος εργάστηκε στο  Joyce Theater σαν χωρογράφος των παραστάσεων Benjamin Millepied & Company (2006) και Ballet du Grand Théâtre de Genève (2007) , έρχεται στη Νέα υόρκη για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά “The Rite of Spring” στο θέατρο Joyce της Νέας Υόρκης απο τις 20 εως 23 Νοεμβρίου.
Στο ντεμπούτο του αυτό, ο γεννημένος στην Ελλάδα χορογράφος θα παρουσιάσει μια σόλο εκδοχή της  δουλειάς που είχε ετοιμάσει τον προηγούμενο χρόνο για το  Ballet du Grand Théâtre de Genève.
Η παράσταση υμνεί το θυληκό σώμα ως το απόλυτο εργαλείο και φορέα της σεξουαλικότητας και των άγνωστων πτυχών της . Επίσης καταγράφει το πέρασαμα από το σύνηθες στο εκστατικό καθώς μεταφέρει την βια και την λαγνεία που αναπτύσεται από την μάχη μεταξύ του σολίστα και το μουσικό παραλλήρημα του Στραβίνσκυ. Για αγορά εισητηρίων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.joyce.org  ή και μέσω τηλεφώνου στο (212) 352-3101.

Σχετικά με τον Καλλιτέχνη:

Ο Κρητικής καταγωγής Αντόνιος Φονιαδάκης έχει συμμετάσχει στο  Bejart Ballet Lausanne
υπό την καθοδήγηση του Μορίς Μπεζάρτ (1994-1996) , στο  Lyon Opera Ballet υπό την εποπτεία του Γιώργου Λούκος (1996-2002) καθώς και στο  Saburo Teshigawara/Karas υπό την καθοδήγηση του Σαμπούρο Τσεσιγκάγουαρα (2004). Το 2003 ο Φονιαδάκης ίδρυσε την δικιά του εταιρία “Από το Σώμα” με έδρα την Λυόν της Γαλλίας. Χορογράφησε το “Sensitive Screens Skins Intervals” για το Φεστιβάλ Χωρού της Καλαμάτας και  “Use” για το  Biennale de la Danse στη Λυόν της Γαλλίας το 2004.
Πρόσφατα έχει συνεργαστεί για το  Ballet du Grand Théâtre de Genève , την Εθνική Όπερα της Ελλάδος και τη Lyon Opera Ballet. Ο Φονιαδιάκης σπούδασε στην Εθβική Σχολή Χορού της Αθήνας και στο  Rudra Bejart στη Λοζάνη της Ελβετίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply