Γιόρτασε την 25η Μαρτίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Γιόρτασε την 25η Μαρτίου ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα κατά τη διάρκει της Ομιλίας του για την 25η Μαρτίου (φωτο: Greg Pappas)

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκαν τους επίσημους καλεσμένους στην γιορτή που διοργάνωσε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου ο Λευκός Όικος για να τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση και Ανεξαρτησία. Ο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη το βράδυ εξέδωσε διακήρυξη με την οποία χαρακτηρίζει την 25η Μαρτίου επίσημη ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας στις Η.Π.Α έγγραφο το οποίο παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο κατά την διάρκεια της τελετής στον Λευκό Οίκο. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Ομπάμα έκανε αναφορά στην ελληνοαμερικανική φιλία ενώ τόνισε ότι “οι πατέρες του αμερικανικού έθνους ήταν μαθητές της ελληνικής ιστορίας και άντλησαν την έμπνευσή τους από αρχαία ελληνικά κείμενα.

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μαλλιάς (κέντρο) μαζί με άλλους επίσημους στο Λευκό Οίκο

Το ελληνικό κράτος εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρεσβης στην Ουάσινγτον κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς ενώ την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικά πρόσωπα από τη ελληνική ομογένεια ενώ καλεσμένος στην κουζίνα του Λευκού Οίκου ήταν ο Μάικλ Ψιλάκης, ο πιο γνωστός Έλληνας σεφ στις Η.Π.Α. που ήταν υπεύθυνος για το φαγητό της βραδιάς.
Αργότερα την ίδια ημέρα στις 7μμ. δεξίωση παραχώρησε και η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

2 COMMENTS

  1. Και μετά, θα επισκεφτεί την Τουρκία χωρίς ανάλογη επίσκεψη στη χώρα μας….

    Από καθρεφτάκια και χάντρες καλά πάμε, μόνο που κάποτε οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν να σταμαστήσουν να είναι ιθαγενείς….

Leave a Reply