Συνάντηση του Γερουσιαστή Geroge Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas

Συνάντηση του Γερουσιαστή Geroge Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής George Voinovich,από την Πολιτεία Οχάιο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AΗEPA Nicholas Karacostas με τον οποίο και εξέτασε θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και σπουδαιότητας για την ομογενειακή οργάνωση.Κύρια θέση μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει στο Αμερικανικό πρόγραμμα Visa Waiver Program, ώστε Έλληνες πολίτες να μπορούν να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες για σύντομα χρονικά διαστήματα δίχως να χρειάζεται προηγουμένως να εξασφαλίζουν θεώρηση των διαβατηρίων τους.
Ο Γερουσιαστής George Voinovich έχει πλήρη επίγνωση του ενδιαφέροντος της Ελλάδας να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Τον Οκτώβριο είχε επισκεφθεί την Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Οι επαφές εκείνες είχαν εν μέρει επικεντρωθεί στην προοπτική συμμετοχής της Ελλάδος στο πρόγραμμα Visa Waiver Program. Μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα, ο Γερουσιαστής Voinovich είχε αποστείλει μήνυμα στον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas στον οποίο εξέφραζε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί σύντομα στο πρόγραμμα αυτό.Το ίδια ελπίδα εξέφρασε επίσης και στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον κ. Καρακώστα στην Ουάσιγκτον.
Ο κύριος Voinovich είναι μέλος της Αμερικανικής Επιτροπής Ελσίνι (U.S. Helsinki Commission). Ήταν ως μέλος της επιτροπής αυτής που τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στην φθινοπωρινή σύνοδο του ΟΑΣΕ. Οι συναντήσεις του με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έγιναν στο περιθώριο της επίσκεψης εκείνης.
(Πηγή: voa news)

NO COMMENTS

Leave a Reply