Υποψήφιος Γερουσιαστής στη Ν. Υόρκη ο Μιχάλης Γιάνναρης

Υποψήφιος Γερουσιαστής στη Ν. Υόρκη ο Μιχάλης Γιάνναρης

GiannarisΟ Ελληνοαμερικανός πολιτειακός βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος, Μιχάλης Γιάνναρης, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει θέση στη Γερουσία της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Γιάνναρης εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη Βουλή της Νέας Υόρκης το 2000 και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα στελέχη των Δημοκρατικών στην πόλη του Μεγάλου Μήλου.
Η εκλογική περιφέρεια που θέτει υποψηφιότητα περιλαμβάνει την Αστόρια, όπου ζει μεγάλος αριθμός ατόμων ελληνικής καταγωγής, καθώς και άλλες περιοχές του Κουίνς. Τη συγκεκριμένη θέση κατέχει ο 82χρονος γερουσιαστής Τζορτζ Ονοράτο, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί, έπειτα από πολλά χρόνια, από την ενεργό πολιτική δράση.
Οι προκριματικές εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο και οι γενικές το Νοέμβριο. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανού κόμματος.
Τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία της Νέας Υόρκης, οι Δημοκρατικοί κατέχουν την πλειοψηφία.
Ο 39χρονος Μιχάλης Γιάνναρης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και οι γονείς του είναι από τα Καλάβρυτα. Ο πατέρας του, Νικόλας Γιάνναρης, είναι καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης.
Τον κ. Γιάνναρη στηρίζουν ήδη αρκετά στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ έχει την οικονομική υποστήριξη Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

NO COMMENTS

Leave a Reply