Η Ελληνική κοινότητα θρηνεί το χαμό του Frederick Roever

Η Ελληνική κοινότητα θρηνεί το χαμό του Frederick Roever

DrRoever-300x219Πάντα βράβευε την ελληνική κουλτούρα και ήθελε τα ταφεί ανάμεσα σε Έλληνες στο  Tarpon Springs. ¨Χάθηκε από πυρκαγιά. Σαν τη φλόγα που είχε πάντα μέσα του για να βοηθάει τους συνανθρώπους του¨ αυτά τα είναι τα πρώτα λόγια που ψέλλισαν όσοι τον ήξεραν. Τα μηνύματα που φτάνουν από δεκάδες Έλληνες συντείνουν στα βασικά στοιχεία. « Στάθηκε δίπλα μας για δεκαετίες. Δούλευε ασταμάτητα για μάς. Οδηγούσε ακόμα και 3 ώρες για να φτάσει στους ασθενείς του. Δούλευε πάντα για το φιλόπτωχο , 7 ημέρες την εβδομάδα».  Ο  Tarpon Springs δήμαρχος του Beverley Billiris γνώριζε τον Roever για περισσότερο από 30 χρόνια άλλωστε ήταν γείτονες.
Συντετριμμένος δήλωσε πως ήταν εξαιρετικά δοτικός. «Είναι τραγικό για την πόλη μας να τον χάσει με τέτοιο τρόπο».
Το πανάκριβο σπίτι που δέσποζε στην οδό 1304 Belcher Drive καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά, τονίζουν οι αρχές. Στο σπίτι ζούσαν ο 61χρονος Frederick Roever και η 60χρονη σύζυγος του Πατρίτσια.
Η σύζυγος ειδοποίησε την πυροσβεστική. Όταν οι άνδρες έφτασαν το σπίτι είχε παραδοθεί στις φλόγες και η ίδια βρισκόταν έξω. Όταν η πυρκαγιά έσβησε οι άνδρες της πυροσβεστικής βρήκαν το πτώμα του Ιατρού στον δεύτερο όροφο.
Ο Ιατρός Frederick Roever ήταν ευπατρίδης ήθελε πάντα να προσφέρει στην χώρα του. Διακρίθηκε στον αμερικανικό στρατό όπου υπηρέτησε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στη συλλογή του υπάρχεί σειρά μεταλλίων. Υπηρέτησε την κοινωνία και απολάμβανε τον σεβασμό των γειτόνων του. Κατείχε αξιώματα ενώ προέδρευσε και σε ιδρύματα.

NO COMMENTS

Leave a Reply