Στεφανόπουλος Πελεκάνος και Αργυρός στην χρυσή 100άδα των ηγετών.

Στεφανόπουλος Πελεκάνος και Αργυρός στην χρυσή 100άδα των ηγετών.

georgestephanopoulosΓιώργος Στεφανόπουλος,  εκπρόσωπος τύπου και σύμβουλος επικοινωνίας του πρώην Προέδρου Μπίλ Κλίντον.
Γιώργος Πελεκάνος, ο βραβευμένος ηθοποιός, κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός και συγγραφέας του βιβλίου « ο δρόμος για το σπίτι» που διαβάστηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα.
Γιώργος  Αργυρός, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία και ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στο real estate.

Όλοι τους θα βρίσκονται στην 19η ετήσια εκδήλωση για τους 100 κορυφαίους ηγέτες που θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια από της 4 έως τις 7 Φεβρουαρίου.
Οι τρεις Ελληνοαμερικανοί θα βραβευτούν για την κοινωνική τους συνεισφορά , για τη δημιουργικότητα τους αλλά και για τις επαγγελματική τους συνεισφορά.
Το φετινό θέμα « Λαμπαδηφόροι στην Ελληνική πίστη και κληρονομία : Η νέα γενιά των ηγετών» αναγνωρίζει αυτούς τους εκπληκτικούς ηγέτες που αποτελούν παράδειγμα του ελληνικούς ιδεώδες, τόνισε ο Stephen G. Yeonas. Στο πρόγραμμα θα υπάρξουν και άλλες βραβεύσεις ανθρώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συνεισφέρει μέσω φιλανθρωπιών και προσφοράς στο κοινό καλό.
Σήμερα την 100αδα συμπληρώνουν 86 νέοι επαγγελματίες άνδρες και γυναίκες , πολλοί εκ των οποίων αποτελούν και νέα μέλη.
O Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αλλά και Μητροπολίτες από όλη την χώρα θα παραστούν στο συνέδριο. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια καταπληκτική γιορτή με πολλές εκπλήξεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεσμός των 100 ηγετών, δημιουργήθηκε το 1984 από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.
argyros Αρχική σκέψη ήταν ένα ίδρυμα υπό την σκέπη της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής. Το κάθε μέλος θα έπρεπε να συνεισφέρει 10.000 δολάρια το χρόνο ώστε να εξασφαλιστεί η ύπαρξη των εκκλησιών. Σήμερα όμως αυτό που μέχρι χθες αναγνωρίζονταν ως το όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβο και την στήριξη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας μεταλλάχτηκε σε έναν τρόπο προώθησης της Ορθόδοξης σκέψης και του Ελληνικού Ιδεώoυς στην Αμερική.
Σήμερα ο θεσμός των 100 ηγετών , λειτουργεί συνολικά στην κοινωνία. Και μέσω του νέου του ρόλου έχει συνδράμει σε μεγάλες καταστροφές όπως η 11η Σεπτεμβρίου, ο τυφώνας Κατρίνα, αλλά και σε σεισμούς και σε ιατρικές ανάγκες. Αλλά ακόμα και ο κόσμος που μετέχει του θεσμού αποτελεί ένα ανθρώπινο μωσαϊκό αφού άνδρες, γυναίκες, εκπρόσωποι της εκκλησίας κάθε ηλικίας και κάθε οικονομικής επιφάνειας συμπληρώνουν το παζλ σε ένα κοινωνικό ιστό που φαίνεται να ενδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο.

NO COMMENTS

Leave a Reply