Ο Ολυμπιονίκης Έβαν Λάϊσατσεκ έχει ελληνική υπερηφάνεια

Ο Ολυμπιονίκης Έβαν Λάϊσατσεκ έχει ελληνική υπερηφάνεια

Evan_Lysacek

Ο ΕλληνοΑμερικανικός Έβαν Λάϊσατσεκ επέστρεψε σπίτι του ἐχοντας στην κατοχή του το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Καλλιτεχνικού πατινάζ. Ο νεαρός σκέιτερ ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, όπου και κατατάχθηκε  4ος στην κατηγορία των ανδρών. Στις 26 Μαρτίου 2009, κατάφερε να γίνει o πρώτος Αμερικανός άνδρας που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ από τον προκάτοχό του Τόντ Έλριντς, πρωταθλητή του 1996. Τον Ιανουάριο του 2010, κατετάγη 2ος στον κόσμο. Ο Λάϊσασεκ είναι ο πρώτος αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να κερδίσει το Χρυσό μετά από τον Μπράϊαν Μποϊτάνο. Ο Έβαν μας μιλά αποκλειστικά για την ελληνική υπερηφάνεια του, την πίστη του για τη θρησκεία και την Ορθόδοξη παράδοση, και τα επόμενα σχέδια του.

Από που κατάγεσαι;

Είμαι από το Σικάφο, το οποίο έχει μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Μετακόμισα στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσω το Ολυμπιακό μου όνειρο.


Πόσο Έλληνας αισθάνεσαι;

Αισθάνομαι υπερηφάνεια για την Ελλάδα ως Έλληνας Ορθόδοξος. Πιστεύω ότι είναι μια όμορφη θρησκεία και μου αρέσει να διατηρώ τις παραδόσεις. Μεγάλωσα τρώγοντας καλό ελληνικό φαγητό και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Ο Μουσακάς , το τζατζίκι και το μοσχαράκι γιουβέτσι με γυρίζουν πίσω στα παιδικά μου χρόνια.

Πότε ξεκίνησες το καλλιτεχνικό πατινάζ;

Ξεκίνησα τον πατινάζ σε ηλικία 8 ετών. Προπονούμε επαγγελματικά για να πετύχω το όνειρο μου από την ηλικία των 11.

Σε ενοχλεί που πολλοί δεν θεωρούν το Καλλιτεχνικό πατινάζ αντρικό άθλημα;

Στο πατινάζ προπονούμαστε ατελείωτες ώρες και πραγματοποιούμε πολλές επαναλήψεις για να καταφέρουμε να είμαστε στο επίπεδο που όλα φαίνονται εύκολα, οπότε καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Αν φαινόταν αρκετά δύσκολο ίσως και να μην το παρακολουθοούσαν. Αυτό  που χρειάζεται είναι να σφίξουμε τα κορδόνια μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα. Αν μετά προσθέσουμε την δύναμη για τα κόλπα , την ενέργεια που χρειάζεται για την ρουτίνα των 5 λεπτών, αυτά αποτελούν ένα δύσκολο άθλημα.

Σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, όταν ήσουν μικρός , ότι μια μέρα θα είσαι Ολυμπιονίκης;

Ονειρευόμουν ότι θα γίνω Ολυμπιακός πρωταθλητής αλλά άρχισα να το πιστεύω για πρώτη φορά, μόλις φέτος.

Τι έκανες το βράδυ αμέσως μετά την νίκη σου; Πως διασκέδασες;

Η Αμερικάνικη Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε ένα πάρτυ για εμένα, στο Βανκούβερ, με όλους τους φίλους και την οικογένειά μου, όλους τους προηγούμενους Ολυμπιονίκες στο πατινάζ,τους χορηγούς μου, καθώς και τους εκπαιδευτές μου. Μετά από αυτό ξεκίνησε μια περιοδεία 7 ημερών με συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης. Ήταν αρκετά διασκεδαστικό.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

Είμαι έτοιμος για την επόμενη πρόκληση . Θέλω να μἀθω χορό και να ανταγωνιστώ στο dancing with the stars το οποίο ξεκινά το Μάρτιο στο ABC. Θα ήθελα επίσης να περιοδεύσω στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Smuckers stars on ice για τις επόμενες 13 εβδομάδες.

Σκέφτεσαι να επικεντρωθείς στην υποκριτική;

Η υποκριτική αποτελεί ένα από  τα πολλά ενδιαφέροντά μου και ελπίζω να έχω περισσότερο χρόνο για να πειραματιστώ. Συνεχίζω το πρόγραμμά μου αλλά φαίνεται απλώς πως καταναλώνω αρκετό χρόνο σε προετοιμασία. Όταν νιώθω αυτήν την πίεση λειτουργώ καλύτερα και δίνω το 100%.

NO COMMENTS

Leave a Reply