Πρωτοπορία

Πρωτοπορία

riots001Κάνοντας χρήση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας, ως Έλληνες, έχουμε την ευθύνη της δίκαιας και τίμιας μάχης. Εμείς δημιουργήσαμε τη δημοκρατία. Έχουμε λίγο παραπάνω ευθύνη από τα υπόλοιπα κράτη να την κρατήσουμε στο επίπεδο που της αξίζει. Ήμουν περήφανη που στην Ελλάδα ο κόσμος ενδιαφέρεται και διαδηλώνει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αλλά σήμερα λυπάμαι, δεν πείθομαι απο τους ισχυρισμούς πως το ένα κόμμα ή το άλλο, το ένα ξένο κράτος ή το άλλο φταίει για τους θανάτους και τις υπόλοιπες αισχρές ζημιές; Όταν ένας διαδηλώνει, οφείλει να το κάνει με τιμή και σεβασμό και να δώσει και τη ζωή του για να σώσει το συνάνθρωπό του, ακόμα και αν αυτός πρεσβεύει το αντίθετο. Ἠ μήπως η ελευθερία του λόγου έχει γίνει πια εχθρός μας και γίναμε κι εμείς αυτό το οποίο υποτείθεται πως πολεμάμε τόσο σκλήρά και αδυσώπητα.

Και πάλι βέβαια κρατάμε τα πρωτεία. Οι άλλες χώρες μας βλέπουν και μπερδεύονται. Στις δικές τους χώρες οι βίαιες εξάρσεις συνληθως ξεκινούν από πολίτες άλλων χωρών και εύκολα μπορούν να τους κολλήσουν την ταμπέλα τις τρομοκρατίας. Δεν είναι σίγουρος ο κόσμος στο εξωτερικό για το πως να ερμηνεύσει αυτή την αντίδραση του κόσμου.

Δεν ξέρω αν κανείς σας βλέπει τον Μπιλ Μάρ, ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή του Real Time, στο HBO, την Ελλάδα και σαρκαστικά παριστάνοντας τον Ομπάμα, είπε ᾽Γιατί να σώσουμε τη Ελλάδα, εκτος από φιλοσοφία, επιστήμες, τέχνες και γράμματα, τί άλλο μας έδωσε;᾽ Σε αυτή την περίσταση η Ελλάδα δίνει κάτι άλλο. Μια εκτραχηλισμένη διαστροφή της δημοκρατίας και μια ανέντιμα βίαιη πρωτοπορία καταστροφής. Σίγουρα οι ρίζες της ξεκίνησαν ως απόλυτα υγειείς. Σίγουρα εκταχηλίστηκαν στην πορεία.

Η βία μόνο βία μπορεί να φέρει.

NO COMMENTS

Leave a Reply