Νιου Χαμσάιρ: Ομογενής αστυνομικός σε κύκλωμα διαφθοράς

Νιου Χαμσάιρ: Ομογενής αστυνομικός σε κύκλωμα διαφθοράς

22O Φρεντ Σταματάτος, 40 ετών (φωτ), ομογενής αστυνομικός της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς, χρηματισμού, συμμετοχής του σε κύκλωμα εκδόσεων παράνομων αδειών οδήγησης, αλλά και έκδοσης πιστοποιητικών αρτιότητας οχημάτων τα οποία όμως δεν ήλεγχε διόλου ως όφειλε και όπως προβλέπεται από το νόμο.
Παραπέμπεται με έξι κατηγορίες παραποίησης εγγράφων και τρεις κατηγορίες παράβασης υπηρεσιακού καθήκοντος. Κατηγορείται δε και για χρηματισμό σε θέματα υπηρεσιακά και πολιτικά. Ηδη κρατείται σε φυλακή του Νιου Χαμσάιρ και έγινε μία πρώτη ακροαματική διαδικασία μέσω τηλεοράσεως στενού κυκλώματος με το δικαστήριο της πόλης Σάλεμ του Νιου Χαμσάιρ. Ο δικαστής έχει ορίσει ως εγγύηση το ποσό των εκατό χιλιάδων δολαρίων για την προσωρινή του αποφυλάκιση.
Ο Φρεντ Σταματάτος εργάζεται ως αστυνομικός στο Τμήμα της Πολιτειακής Αστυνομίας του Νιου Χαμσάιρ, γνωστό ως state police από το έτος 2005.
Μαζί με τον Φρεντ Σταματάτο συνελήφθησαν η Ντόνα Ρόκχολτ, 47 ετών, υπάλληλος της Αστυνομικής Υπηρεσίας έκδοσης αδειών οδήγησης, γνωστή ως Department of Motor Vehicle, και ο Ανταλμπέρτο Μεντίνα, 39 ετών, κάτοικος της πολιτείας της Μασαχουσέτης, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία πώλησης οχημάτων L.F. Auto Yard στην πόλη του Χούκσετ του Νιου Χαμσάιρ και ο οποίος χρημάτιζε αμφοτέρους τον Φρέντ Σταματάτο και την Ντόνα Ρόκχολτ. Οι διωκτικές Αρχές έχουν μαγνητοφωνήσει συνομιλία του Φρεντ Σταματάτου με τον Ανταλμπέρτο Μεντίνα.
(Πηγή: ekirikas)

NO COMMENTS

Leave a Reply