«Σπίτι του Έλληνα» αποκτά η Ομογένεια της Φλόριδα

«Σπίτι του Έλληνα» αποκτά η Ομογένεια της Φλόριδα

123«Σπίτι του Έλληνα» αποκτά η Ομογένεια της Φλόριδας. Πρόκειται για κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000 τετραγωνικών ποδών σε οικόπεδο έκτασης ενός εκταρίου, που βρίσκονται στην περιοχή του Χόλιντέι, μεταξύ του «Ελληνικού Χωριού» Τάρπον Σπρινγκς και του Νιου Πορτ Ρίτσι. Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, τη σχετική αγορά έχει κάνει η νεοϊδρυθείσα ελληνοαμερικανική κοινότητα Φλόριδας. Στις ίδιες εγκαταστάσεις θα στεγάζονται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας και η Επιτροπή Παρέλασης, ενώ θα υπάρχουν χώροι για την εξυπηρέτηση των ομογενειακών συλλόγων, καθώς και για τη λειτουργία διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων.
Στον κυρίως χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, χωρητικότητας περίπου 450 ατόμων, τέσσερις άλλες αίθουσες, γραφεία κ.ά..
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, και της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Σέρβος, στο «Σπίτι του Έλληνα» θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, διάφορα προγράμματα με προτεραιότητα για τους ηλικιωμένους, καθώς και για τη Νεολαία και την Παιδεία, και γενικότερα, για την Ομογένεια.
«Όλοι οι ομογενείς εδώ, είναι κατενθουσιασμένοι από τη δημιουργία της Κοινότητας και την αγορά του κτιρίου», τόνισε ο κ. Σέρβος. «Επί τέλους, η Κοινότητα και η Ομοσπονδία και όλος ο Ελληνισμός έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους κάτω από μια στέγη, που λέγεται Κοινότητα».

NO COMMENTS

Leave a Reply