Συνέντευξη τύπου για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

Συνέντευξη τύπου για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου

George-Demos-Governor-Pataki-Ground-Zero-Mosque-ChurchΤην Δευτέρα 23 Αυγούστου, ο πρώην κυβερνήτης George Pataki, ο υποψήφιος γερουσιαστής George Demos και ο επίσκοπος Αντώνιος (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου), έδωσαν συνέντευξη τύπου στο σημείο οπού παλιότερα βρισκόταν η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου πριν την 11η Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την ανακατασκευή της.

«Καλώ τις αρχές να διαπραγματευτούν με την ηγεσία της εκκλησίας. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και πρέπει να γίνει στο ίδιο ακριβώς σημείο. Είναι φοβερά απογοητευτικό το γεγονός πως εννιά χρόνια μετά από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, όχι μόνο δεν προχωρά η ανακατασκευή της αλλά δεν έχουν γίνει ούτε καν διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχών και της εκκλησίας», δήλωσε ο George Pataki.

Ο επίσκοπος Αντώνιος δήλωσε στο λόγο του: «Είναι τόπος λατρείας όχι μόνο για την Ελληνορθόδοξη κοινότητα αλλά κι ένα μνημείο για τα 3000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους». Επίσης, κατηγόρησε τις αρχές πως αποφεύγουν τις διαπραγματεύσεις με την εκκλησία.

Ο υποψήφιος γερουσιαστής George Demos, που ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το γεγονός δήλωσε: «Η εκκλησία αυτή πρέπει να ξαναχτιστεί και είναι υποχρέωσή μας να το διασφαλίσουμε αυτό. Ήρθε η ώρα οι αρχές να κάνουν το σωστό και να την ξαναχτίσουν».

Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόθεση ανέγερσης τζαμιού στο χώρο:

«Δήλωσα πως είμαι ενάντιος ως προς την καταλληλότητα ανέγερσης τζαμιού στο χώρο και όχι ως προς την νομιμότητα του. Δεν είναι ζήτημα θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι ζήτημα ευαισθησίας προς στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου».

NO COMMENTS

Leave a Reply