Ανακοίνωση του λευκού οίκου για την συνάντηση Παπανδρέου – Μπάιντεν

Ανακοίνωση του λευκού οίκου για την συνάντηση Παπανδρέου – Μπάιντεν

Giorgos Papandreou & Joe BidenΤην σθεναρή υποστήριξή του στις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την τολμηρή ηγεσία του πρωθυπουργού και εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του κ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενσωμάτωση των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Παράλλήλα υπογράμμισε την ανάγκη οι ηγέτες στην Αθήνα και τα Σκόπια να συμφωνήσουν σύντομα σε μια κοινά αποδεκτή λύση για να επιλύσουν τις διαφορές τους γύρω από το ζήτημα του ονόματος.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου και τρόπους για να προχωρήσουν εμπρός έτσι ώστε οι λαοί της Σερβίας και του Κοσσόβου να είναι σε θέση να ενσωματωθούν πλήρως σε μία Ευρώπη ενωμένη, ελεύθερη και ειρηνική.
Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την κατάσταση στην Κύπρο και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στη διαδικασία που υλοποιούν οι Κύπριοι υπό τις καλές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, προς μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που επανενώνει την Κύπρο σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ο αντιπρόεδρος χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Τουρκίας να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους. Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Μέσης Ανατολής. Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την υποστήριξή τους στις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και στην ανάγκη να συνεχίσουν οι δυο πλευρές τη διαδικασία έως ότου καταλήξουν σε συμφωνία για δύο κράτη. Ο αντιπρόεδρος επανέλαβε την ανάγκη το Ιράν να συμμορφωθεί πλήρως και χωρίς όρους με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε συνομιλίες με τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ και τη Γερμανία.
«πηγή: ΣΚΑΙ news»

NO COMMENTS

Leave a Reply