Δήλωση Ομπάμα για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δήλωση Ομπάμα για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

ObamaΤην υποστήριξή του στην επανένωση της Κύπρου με τη μορφή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσποινδίας, εκφράζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε δήλωσή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής επετείου από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Ομπάμα τονίζει ότι οι ΗΠΑ και η Κύπρος συνδέονται από μακρά ιστορία φιλίας αλλά και από τα κοινά τους ιδεώδη, όπως και από τη μεγάλη συμβολή των Αμερικανών κυπριακής καταγωγής στην πρόοδο των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει ότι φέτος συμπληρώνονται επίσης 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Αμερική και την Κύπρο, και επισημάνει ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην εμβάθυνση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε πολλούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα για μελλοντική ασφάλεια και ευημερεία, και στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζει τις αποφασιστικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού και εκφράζει την πεποίθηση ότι είναι εφικτή μια λύση που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες και των κοινοτήτων.
(Πηγή: ana-mpa)