Ο Έλληνο κυπριακής καταγωγής κ. Τσάρλι Κρίστ ανέλαβε να αποκαταστήσει τη φήμη...

Ο Έλληνο κυπριακής καταγωγής κ. Τσάρλι Κρίστ ανέλαβε να αποκαταστήσει τη φήμη του Τζιμ Μόρισον

charlie_cristΈλληνας ανέλαβε να αποκαταστήσει, έστω και μετά θάνατον, τη φήμη του Τζιμ Μόρισον. Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής απερχόμενος κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση χάριτος υπέρ του θρυλικού τραγουδιστή των Doors, ο οποίος είχε διωχθεί πριν από σαράντα χρόνια για προσβολή της δημοσίας αιδούς! Ο Μόρισον διώχθηκε ποινικά για απρέπεια, επίδειξη, προσβολή δημοσίας αιδούς και δημόσιας μέθης, έπειτα από συναυλία του στο Μαϊάμι, την 1η Μαρτίου του 1969. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνουν φωτογραφίες της εποχής, ο τραγουδιστής ενώ ήταν πάνω στη σκηνή έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους θεατές και προσποιήθηκε ότι έκανε στοματικό έρωτα με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος.
Πρωτόδικα, ο Μόρισον είχε καταδικαστεί σε οκτάμηνη φυλάκιση, αλλά είχε ασκήσει έφεση προτού αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου τελικά πέθανε τον Ιούλιο του 1971, σε ηλικία 27 ετών. «Ο κυβερνήτης σχεδιάζει ένα μέτρο επιείκειας. Έχει χρονικό περιθώριο να το πράξει ως την 9η Δεκεμβρίου» τόνισε εκπρόσωπος του Κριστ, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη του έτους. Ο Κριστ είχε δεχθεί για πρώτη φορά ένα ψήφισμα φανατικών θαυμαστών του Μόρισον, το 2007. Τότε τους είχε πει ότι ήταν σύμφωνος με το αίτημά τους να δώσει χάρη μετά θάνατον στον τραγουδιστή, όμως δεν έκανε και πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ένα θέμα στο οποίο έχω δώσει ιδιαίτερη προσοχή, αλλά είναι κάτι το οποίο σκοπεύω να εξετάσω τον χρόνο που μου απομένει στη θέση μου. Όλα είναι πιθανά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο blog The Hill ο Κριστ που είναι γνωστός για την ακραία συντηρητική στάση του.
Ο γιος του γιατρού Τσαρλς Χριστοδούλου έχει τεθεί κατά τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας υπέρ της θανατικής ποινής και της άδειας οπλοχρησίας. Επίσης, έχει στηρίξει τις προσπάθειες απαγόρευσης των ομοφυλοφιλικών γάμων στη Φλόριντα.
Ωστόσο, ο 54χρονος έχει δείξει και κάποιες πολιτικές «ευαισθησίες», τόσο στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και στην οικονομική στήριξη των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του αυτισμού.

NO COMMENTS

Leave a Reply