Απούσα η Ελλάδα από τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στο Σαν Φρανσίσκο

Απούσα η Ελλάδα από τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στο Σαν Φρανσίσκο

Την ηχηρή απουσία του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου από τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τροφίμων «WinterFancyFoodShow» που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, καυτηριάζει σε επιστολή του ο γενικός πρόξενος στο Σαν Φρανσίσκο Γιάννης Ανδρεάδης, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την Πολιτεία.

Την ίδια ώρα οι επαγγελματικοί φορείς, όπως το ΕΒΕΑ και η ΚΕΕΕ, αντί άλλης απαντήσεως μεταθέτουν τις ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θεωρούν κατεξοχήν αρμόδιο μαζί με τον ΟΠΕ να αναλάβει την ενημέρωση και τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων. Από την πλευρά των επιμελητηρίων ο Γιώργος Κασιμάτης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη στάση που τηρούν οι θεσμικοί φορείς, ειδικότερα δε για την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη ώστε να εφαρμοστεί μια μεθοδευμένη και συντονισμένη πολιτική στις εξαγωγές από το Κράτος.
Γενική εκτίμηση των επαγγελματικών φορέων είναι ότι απουσιάζουν οι συντονισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να συμμετέχουν οργανωμένα οι ελληνικές επιχειρήσεις σε ανάλογες εκθέσεις-εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.
Όμως και από την πλευρά του πρόξενου τονίστηκε η ανεπαρκής υποστήριξη από την Πολιτεία προωθητικών και διαφημιστικών ενεργειών μακράς προοπτική.
Όπως διαπιστώθηκε, από ελληνικής πλευράς όχι μόνο δεν υπήρξε συμμετοχή αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι την προβολή των ελληνικών προϊόντων ανέλαβαν κάποιες εταιρείες διανομής τους μετά από πρωτοβουλία ομογενών και Αμερικανών επιχειρηματιών
Ο πρόξενος τόνισε ειδικότερα ότι γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία και η Τουρκία έδωσαν δυναμικό παρών στην έκθεση.
(Πηγή: isotimia)

NO COMMENTS

Leave a Reply