Υποτροφίες από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον αδελφό του καθηγητή Α....

Υποτροφίες από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον αδελφό του καθηγητή Α. Τρακατέλλη

Υποτροφίες στους απόφοιτους της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, θα προσφέρουν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο αδελφός του, καθηγητής Αντώνης Τρακατέλλης.
Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, αναφέρεται ότι “ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και ο αδελφός του, καθηγητής Αντώνιος Τρακατέλλης, θέσπισαν και χρηματοδότησαν ταμείο υποτροφιών εις τιμήν και εις μνήμην των γονέων τους, Χρήστου και Γεωργίας. Το ταμείο με την επωνυμία “Ταμείο Υποτροφιών Χρήστου και Γεωργίας Τρακατέλλη”, θα παρέχει υποτροφίες στους αποφοίτους της Ελληνικής Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους τομείς της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και της λειτουργικής πρακτικής είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή κατά προτίμηση στην Ελλάδα ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
Η υποτροφία μπορεί να είναι μέρος προκαθορισμένου προγράμματος μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου ή και μέρος ελευθέρου προγράμματος σπουδών, του οποίου η δομή και ο σκοπός πρέπει να συμφωνούν με τους σκοπούς του Ταμείου”.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “οι υποψήφιοι για την υποτροφία θα επιλέγονται από επιτροπή, η οποία πάντοτε θα περιλαμβάνει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου/Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Η απονομή των υποτροφιών θα γίνεται με βάση τα προσόντα και την ανάγκη των υποψηφίων και το ποσό της υποτροφίας, θα ανέρχεται σε τρεις χιλιάδες δολάρια ανά εξάμηνο (semester) μέχρι και δύο εξάμηνα και σύνολο έξι χιλιάδων δολαρίων”.

NO COMMENTS

Leave a Reply