Φιλανθρωπία …από καρδιάς

Φιλανθρωπία …από καρδιάς

Ύστερα από σαράντα χρόνια καριέρας στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, ο κ. Τζορτζ Μπεχράκης αφοσιώθηκε στην φιλανθρωπία και την κοινωνική προσφορά. Ξεκινώντας από την Johnson & Johnson και στη συνέχεια με πολλές άλλες δικές του εταιρείες διέγραψε μια λαμπρή πορεία, ενώ στις επιστήμες και την εκπαίδευση τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του έχουν καθιερώσει το θεσμό της χορήγησης υποτροφιών σε πανεπιστήμια και ιατρικές μονάδες.

Πολλοί Έλληνες φυσικοί σπουδάζουν στο Harvard χάρη στον κ. Μπεχράκη, εντυπωσιάζοντας τους καθηγητές με τις επιδόσεις τους και τη σκληρή δουλειά. Ο ίδιος ο κ. Μπεχράκης δηλώνει φανερά εντυπωσιασμένος και υπερήφανος για αυτούς τους νέους, που θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν τα μέγιστα.

Αλλά και στον τομέα της τέχνης η προσφορά της οικογένειας είναι εξίσου σημαντική με δωρεές και προσφορές ύψους 25.000.000$, προβάλλοντας πάντα την Ελλάδα και το ελληνικό στοιχείο.

Μεταξύ άλλων, στον κ. Μπεχράκη ανήκει η κατασκήνωση Faith and Heritage Center στο New Hampshire που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες, κερδίζοντας όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων κατασκηνωτών και εθελοντών, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς και στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινότητας.

Θεωρεί πως πρέπει να είναι απόλυτα προσηλωμένος με ό, τι και αν ασχολείται και πιστεύει πως ήταν αρκετά τυχερός στη ζωή του, ήδη από τη μετανάστευση του πατέρα του από τη Μάνη στο Lowell, όπου έκανε μια νέα αρχή. Αποφοίτησε από την Ελληνο-αμερικανική Ένωση, σπούδασε στο Τμήμα Φαρμακευτική και έκανε μεταπτυχιακό στην βιοχημεία. Διεκπεραίωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και επιδόθηκε με ζήλο στον τομέα των επιχειρήσεων, το Marketing και την έρευνα, διαβλέποντας τις ανάγκες της αγοράς και ζώντας με πάθος την κάθε του στιγμή…και φυσικά όλα με νόμιμες διαδικασίες.

Το 2000, όταν βγήκε σε σύνταξη σκέφτηκε ότι ήθελε να ασχοληθεί με κάτι ενδιαφέρον, όπου θα χρησιμοποιούσε πρωτίστως το μυαλό του. Έτσι αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του με τη νέα γενιά.

Τώρα εστιάζει στη συνεργασία του με Έλληνες φυσικούς και στο νέο νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους στην Ελλάδα. Προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να μειώσει τον αριθμό των παιδιών που ξεκινούν από νεαρή ηλικία το κάπνισμα, αποτρέποντας έτσι μια μελλοντική καταστροφή και μειώνοντας τις περιπτώσεις του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της ελληνικής κοινότητας της ομογένειας, δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του οργανισμού L100 και της προώθησης των Ελλήνων επαγγελματιών, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Πιστεύει στο ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τέλος, θέλει αυτός και η οικογένεια του να προσφέρουν …από καρδιάς!

NO COMMENTS

Leave a Reply