Αγωγή blogger κατά της Huffington Post

Αγωγή blogger κατά της Huffington Post

Σε μπελάδες έχει μπεί η «σιδηρά κυρία» των media Αριάνα Χάφιγκτον δύο μήνες μετά το μεγάλο deal που έκλεισε με την AOL. Πρώην μπλόγκερ της «Huffington Post» προσέφυγε στη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι περισσότερα από εκατό εκατομμύρια δολάρια από την πώλησή του έπρεπε να δοθούν στους απλήρωτους μπλόγκερ της ιστοσελίδας.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από τον πρώην μπλόγκερ του site Τζόναθαν Τασίνι, ζητά εκ μέρους όλων των μπλόγκερ την οικονομική αναγνώριση της δουλειάς τους.  Οπως υποστηρίζει ο Τζόναθαν Τασίνι από τα 315 εκατομμύρια δολάρια που πουλήθηκε η «Huffington Post» στην AOL, τουλάχιστον τα 105 εκατομμύρια δολάρια πρέπει να δοθούν στους απλήρωτους μπλόγκερ, καθώς τόσο εκτιμάται η αξία των απλήρωτων κειμένων που δημοσιεύτηκαν στο sait.

Εκπρόσωπος της «Huffington Post» δήλωσε ότι δεν έχει μελετήσει ακόμα την αγωγή, αλλά χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμες τις όποιες κατηγορίες. «Οι μπλόγκερ μας χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας για να συνδεθούν και για να διασφαλίσουν ότι οι ιδέες και οι απόψεις τους θα διαβαστούν από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν σε τηλεοπτικά σόου για να διαδώσουν τις απόψεις τους» τόνισε ο Μάριο Ρουίζ.
(Πηγή: espresso)

NO COMMENTS

Leave a Reply