Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στη Νέα Υόρκη

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στη Νέα Υόρκη

Μια νέα θεατρική παράσταση ετοιμάζει πυρετωδώς να ανεβάσει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Ελληνική Θεατρική Ομάδα «Εκλείψεις».
Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία, ένα πείραμα εμπνευσμένο και βασισμένο στους Πέρσες του Αισχύλου. Ονομάζεται “The π-Roject”. Χρησιμοποιεί σχεδόν ατόφιο το Αισχυλικό ποιητικό κείμενο με ελάχιστες περικοπές. Το σύμβολο π ιχνογραφεί την λέξη ΠΕΡΣΕΣ. Είναι project γιατί η σκηνοθετική του ανάπτυξη ξεφεύγει από την περιοχή του κλασικού και μπαίνει στο χώρο του πειραματικού σχεδιασμού. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας θα ερμηνευθούν από δύο ηθοποιούς.
Tο κείμενο θα το αποδωθεί στα Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνικά και Αγγλικά και για την πλήρη κατανόηση, όχι μόνο της γλώσσας άλλα και της δράσης, θα εφαρμοστεί η οπτική των υπέρτιτλων.
“The π-Roject” θα πρωτοπαιχτεί στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού για εννέα μόνο παραστάσεις ξεκινώντας στις 6 Μαΐου και μετά θα συνεχίσει την πτήση του για το Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ στο Μοντρεάλ του Καναδά.
(Πηγή: VOA)

NO COMMENTS

Leave a Reply