Ο συγγραφέας Jeffrey Siger μιλά αποκλειστικά για το νέο του βιβλίο

Ο συγγραφέας Jeffrey Siger μιλά αποκλειστικά για το νέο του βιβλίο

Ο συγγραφέας Jeffrey Siger, αφού διέγραψε μια σημαντική πορεία ως δικηγόρος, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του και να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων. Έτσι, πολύ σύντομα το “Μυστήριο στη Μύκονο” έγινε bestseller στην Ελλάδα.Έχοντας πια μάθει τη “συνταγή”, ακολούθησε τα ίδια βήματα για το “Μυστήριο στην Αθήνα” και το “Μυστήριο στην Πάτμο”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Σε αποκλειστική συνέντευξη, ο συγγραφέας σχολίασε τα εξής:

Πόσο εύκολο ήταν να αγκαταλείψετε την επιτυχημένη σας πορεία στο Μανχάταν και να ακολουθήσετε το όνειρό σας;

Έχοντας φθάσει στο ζενίθ της επαγγελματικής μου πορείας, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να αφήσω στην άκρη το πάθος μου για τη συγγραφή. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το κοινωνικό μου status. Η σκέψη ότι δεν θα ζω για πάντα έκανε την απόφαση μου ακόμα πιο εύκολη. Άλλωστε ένιωσα την καρδιά μου να χτυπάει για την Ελλάδα, όταν πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στην Μύκονο 30 χρόνια πριν.

Τι σας ενέπνευσε να γράψετε τα βιβλία σας;

Η αγάπη μου για την Ελλάδα αλλά και ο ξαφνικός θάνατος του καλύτερου μου φίλου στη Μύκονο.

Πώς σας αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του νησιού, όταν φτάσατε εκεί για πρώτη φορά;

Είναι πραγματικά μια οικογένεια για μένα. Η γενναιοδωρία και η φιλοξενία τους με εντυπωσίασε από την αρχή. Έτσι, τα τελευταία χρόνια περνώ του μεγαλύτερο διάστημα στο νησί.

Μπορείτε να μας μιλήσετε για την συνεργασία σας με τον εκδότη σας και την ταυτόχρονη επιτυχία σας σε Ελλάδα και Αμερική;

Το “Μυστήριο στη Μύκονο” ενθουσίασε την εκδότρια Αικατερίνη Λαλαούνη, η οποία, μόλις διάβασε την πλοκή, αποφάσισε αμέσως να το εκδώσει και ανέλαβε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν κα΄τι πραγματικά πρωτόγνωρο για μένα.

Να υποθέσω ότι αντιστοίχως περάσατε πολύ χρόνο σε Αθήνα και Πάτμο για τις ανάγκες των επόμενων βιβλίων σας;

Πέρασα αρκετό χρόνο σε φίλους στην Αθήνα, η οποία ομολογουμένως έχει αλλάξει, αν και ακόμα έχει κάτι μαγικό. Την Πάτμο την ξέρω καλά, γιατί πήγαινα εκεί συχνά στο παρελθόν.

Έχετε προγραμματίσει ταξίδια για την προώθηση την παρουσίαση του τελευταίου βίβλιου σας;

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αικατερίνη Λαλαούνης σε αγγλικά και ελληνικά. ‘Ετσι, θα επισκεφθώ αρκετά μέρη στην Ελλάδα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχω ήδη πραγματοποιήσει ένα τρίμηνο ταξίδι και θα επιστρέψω τον Νοέμβριο για την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στο Μαϊάμι.

Έτοιμάζετε κάποιο άλλο βιβλίο για το μέλλον;

Οπωσδήποτε, για τον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για ένα βιβλίο βασισμένο σε ιστορίες για τη Μύκονο που δημοσιεύω εβδομαδιαίως στο Διαδίκτυο μαζί με άλλους συγγραφείς από όλο τον κόσμο.

Θα μείνετε στην Ελλάδα για πάντα;

Για όσο η Ελλάδα με θέλει!

NO COMMENTS

Leave a Reply