Παναγιώτης Ανδρέου: O πετυχημένος Ελληνο αμερικάνος μουσικός

Παναγιώτης Ανδρέου: O πετυχημένος Ελληνο αμερικάνος μουσικός

Ο Ελληνοαμερικάνος μπασίστας και υποψήφιος για τα Grammy Awards Παναγιώτης Ανδρέου σχολείται με τη μουσική από τα 6 του χρόνια και έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως επαγγελματίας μουσικός από τα 16. Η κλασική του παιδεία και η πολυετής πείρα του αποδεικνύουν το μεγάλο του ταλέντο.

Φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Αθηνών, όπου ασχολήθηκε με πολλά όργανα, έκανε τα πρώτα βήματα στην κλασική αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική και ανακάλυψε τον πλούσιο κόσμο της βυζαντινής μουσικής. Μεγάλωσε στην Ελλάδα και κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Αμερική με υποτροφία.

Παραδέχεται ότι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αφρο-κουβανέζικη μουσική, την βαλκανική και την ινδική. Τονίζει ότι η ελληνική μουσική είναι στο αίμα του και συνέβαλε στη διαμόρφωση του προσωπικού του στυλ.

Ο Έλληνας μουσικός με μανιάτικες ρίζες είναι ευτυχισμένος που από μικρό παιδί έβλεπε από το μπαλκόνι του την Ακρόπολη, που μεγάλωσε σε μια κοινωνία με μακρά ιστορία και μιλά τη γλώσσα ενός λαού με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Σε ό,τι αφορά τη δουλειά του πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να βρίσκει μια ταυτότητα στο χώρο αυτό, όμως είναι τρομερά δύσκολο να είναι ταυτόχρονα και “επιχειρηματίας” χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Αισθάνεται ευλογημένος που έχει πετύχει τόσα πολλά αλλά πολύ περισσότερο που έχει βρει πραγματικούς φίλους και έχει μοιραστεί μαζί τους πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Αν και αγαπάει πολλά τραγούδια, το αγαπημένο του είναι το “Γυρίζω απ’ τη νύχτα” του Στέλιου Καζαντζίδη. Ελπίζει σε μια μελλοντική συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και τον Bobby McFerrin.

Για τους Ελληνοαμερικάνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο σημειώνει ότι απαιτείται διαρκής εξάσκηση, προσπάθεια και πρόοδος. Είναι σημαντικό ο μουσικός να έχει τον έλεγχο της καθαρά μουσικής και της επιχειρηματικής πτυχής του επαγγέλματος. Μα πάνω απ’ όλα μετράει η φιλία και οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν.

Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε πολλές δουλειές, όπως οι “Now vs. Now,” “New York Gypsy All Stars,” “Gonzalo Grau and La Clave Secreta,” “Breeding Ground,” τραγουδάει στο ελληνικό συγκρότημα Συν…Φωνία και εύχεται να κάνει και δικές του δουλειές στο μέλλον.

NO COMMENTS

Leave a Reply