Νίξον – Κατσιματίδη: Γάμος …αλα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Νίξον – Κατσιματίδη: Γάμος …αλα ελληνικά στη Νέα Υόρκη

Η κόρη και ο υιός δύο γνωστών ελληνικών οικογενειών της Νέας Υόρκης με πολιτική και φιλανθρωπική δράση ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στον ελληνορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Ο λόγος για την κυρία και τον κύριο Κοξ. Η κα Cox, 21 ετών, είναι κόρη του ομογενούς δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Red Apple Group, Gristides Foods και της θυγατρικής United Refining Company, καθώς και ενεργός πολίτης τόσο σε κοινωνικά όσο και σε πολιτικά ζητήματα.

Ο κ. Cox, 32 ετών, είναι ο υιός της Patricia Nixon Cox και του Ρεπουμπλικάνου Ed Cox και ο εγγονός του Αμερικανού Προέδρου Richard M. Nixon. Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας σχεδόν 40 χρόνια μετά τον λαμπερό γάμο των γονιών του γαμπρού στον Λευκό Οίκο.

Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση με περισσότερους από 700 προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των παρευρισκομένων ξεχώρισαν η Julie Nixon Eisenhower, η Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Rudy Giuliani και ο Χάνρι Κίσιγκερ ο ο ποίος προκάλεσε τα αρνητικά και επικριτικά σχόλια των Ελληνοκύπριων καλεσμένων.

Το ζευγάρι δραστηριοποιείται στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Νέας Υόρκης και ο γάμος τους διεκδικεί πλέον τον τίτλο του κοσμικού γεγονότος της χρονιάς.

Το νυφικό σχεδιάστηκε από την Reem Acra, ενώ το κουστούμι του γαμπρού ήταν Tom Ford. Η χλιδή, ο πλούτος, ο πανάκριβος στολισμός, τα υπεράριθμα λουλούδια, η “αφρόκρεμα” και ο τέλειος σχεδιασμός χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα που ήθελαν να δημιουργήσουν οι δύο οικογένειες απαντώντας στον πριγκιπικό γάμο του Μπάκιγχαμ.

Οι νεόνυμφοι θα περάσουν το μήνα του μέλιτος στην Χαβάη και την Καλιφόρνια και θα ξεκινήσουν την κοινή τους ζωή στην Νέα Υόρκη.

NO COMMENTS

Leave a Reply