Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κληρικολαϊκή Σικάγου μέσω Skype

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κληρικολαϊκή Σικάγου μέσω Skype

Η Μητρόπολη Σικάγου έγραψε ιστορία στην πρόσφατη τοπική Κληρικολαϊκή της Συνέλευση, καθότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαιρέτησε ζωντανά την ομήγυρη μέσω του συστήματος Σκάιπ (Skype) του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι σύνεδροι κληρικοί και λαϊκοί προερχόμενοι από 59 κοινότητες της Μητρόπολης άκουγαν και έβλεπαν ζωντανά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, όπως κι εκείνος έβλεπε και άκουγε τα λεγόμενα και γενόμενα στη Συνέλευση στο Σικάγο.
Αναφορικά με την επικοινωνία του Πατριάρχη με το Skype υπογραμμίζεται πως κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά, πράγμα το οποίο εγκαινιάζει έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και παρουσίας στα εκκλησιαστικά πράγματα της Αρχιεπισκοπής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το θέμα της Κληρικολαϊκής ήταν «ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός μέσα σ’ ένα σύγχρονο κόσμο». Ο Πατριάρχης μίλησε πρώτα στην ελληνική γλώσσα και στη συνέχεια έκανε μία περίληψη στην Αγγλική, γύρω από το θέμα «ο Κύριος εν τω μέσω ημών» και τόνισε πως «πράγματι ο Χριστός είναι και θα είναι πάντοτε ανάμεσά μας». Πρόσθεσε πως «στα πρόσωπα των μελών της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης βλέπουμε την παρουσία του Χριστού και ψηλαφούμε τα ίχνη του Χριστού σε ολόκληρη τη δημιουργία» και τόνισε πως «ο Χριστός είναι, πράγματι, παρών στο σύγχρονο κόσμο και ανάμεσα μας».
Και τόνισε, πως «η Εκκλησία γίνεται πάντοτε η Εκκλησία όταν ταυτίζεται με τους έχοντας ανάγκη».
Η ιεραρχία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, καθώς επίσης αξιωματούχοι της «Ηγεσίας των 100», του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, θα μεταβούν στο Φανάρι για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, στα δείπνα και την μουσική συναυλία της τραγουδίστριας Αλκηστις Πρωτοψάλτη από την Αθήνα. Οι περισσότεροι αναμένεται να αναχωρήσουν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος δήλωσε πως «είμαστε εκστατικοί και ευλογημένοι με αυτή την ευκαιρία επικοινωνίας με τον Πατριάρχη, κι ως μία συνέλευση πιστών κληρικών και λαϊκών επιδιώκουμε να μειώσουμε την απόσταση ανάμεσα στα πρόσωπα, ανάμεσα στην Εκκλησία και στην ευρύτερη κοινότητα και ανά τον κόσμο» και υπογράμμισε πως «τώρα ακόμα και η φυσική απόσταση ανάμεσα στην Ιερή μας Μητρόπολη και την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως έχει μειωθεί χάρη στις εφευρέσεις της σύγχρονης τεχνολογίας».

(Πηγή:romfea.gr)

NO COMMENTS

Leave a Reply