Τριήμερο εκδηλώσεων ελληνικής γαστρονομίας στο Σαν Φρανσίσκο

Τριήμερο εκδηλώσεων ελληνικής γαστρονομίας στο Σαν Φρανσίσκο

Η ελληνική γαστρονομία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων Αμερικανών, κατά τη διάρκεια τριημέρου εκδηλώσεων στο Σαν Φρανσίσκο. Οι εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας σ’ αυτή την πόλη της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, Μάριο Μπελιμπασάκη, πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο. Μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν: παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και κρασιών, διαλέξεις για το ελαιόλαδο και τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου, επίδειξη μαγειρικής ελληνικών συνταγών από τον Έλληνα σεφ, Ηλία Σκουλά, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί από την Ελλάδα ειδικά για την παρουσίαση, καθώς και δείπνο με υψηλής ποιότητας και αισθητικής ελληνικών πιάτων.
Στην εναρκτήρια δεξίωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής τροφίμων, διανομείς και αρκετοί εξειδικευμένοι σε θέματα φαγητού, προσφέρθηκαν ελληνικά εδέσματα και κρασιά, πληροφοριακό υλικό, καθώς και δώρα με δείγματα ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο και μαστίχα.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, πρέσβης Ιωάννης Ανδρεάδης, ενώ οι μουσικοσυνθέτες Μίνως Μάτσας και Αλέξης Γράψας έπαιξαν στο πιάνο κλασσικά ελληνικά μουσικά κομμάτια. Επίσης, οι Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του UC Davis, Ειρήνη Μέλλιου και Προκόπης Μαγκιάτης έκαναν παρουσίαση με θέμα τις νέες έρευνες για τη σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου.Στα πλαίσια των εκδηλώσεων προσφέρθηκαν ελληνικοί μεζέδες και ελληνικά κρασιά, ενώ συμμετείχαν με προϊόντα τους αρκετές ελληνικές εταιρίες.

(Πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply