Βράβευση της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Βράβευση της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Η Ελλάδα έχει μια  ιστορία χιλιετηρίδων. Έχει ένα μεγάλο πολιτισμό και αυτή είναι η  μεγάλη δύναμη της.  Έχουμε πίστη  για το μέλλον. Σύντομα η πατρίδα  μας θα ξανά σηκωθεί και πάλι όρθια. Θα δυναμώσει. Έχουμε εσάς. Έχουμε ο  ένας τον άλλο. Έχουμε την Εκκλησία μας. Έχετε πίστη.» Με αυτά τα  λόγια σε ένα αρκετά έντονα  συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα  η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος  στην Νέα Υόρκη Πρέσβης κυρία  Άγη Μπαλτά  την Πέμπτη 22  Δεκεμβρίου, ενώπιον δεκάδων μελών στελεχών  της ηγεσίας της ΕλληνοΑμερικανικής και ΕλληνοΚυπριακής Κοινότητας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου αποδέχθηκε με σεμνότητα και σεβασμό τους τίτλους τιμής που τις απένειμε σύσσωμη η ηγεσία της Κυπριακής Κοινότητας  για την γεμάτη καρπούς 4ετη θητεία της στην Νέα Υόρκη.
Την Πρέσβη κ. Μπαλτά που αποχωρεί από την Νέα Υόρκη  μετά από μια θητεία γεμάτη έργο ουσίας σε καυτά θέματα και μάλιστα μερικά εκ των οποίων μείζονος εθνικής σημασία , δράση και ενέργειες που μόνον τα αρχεία των διπλωματικών υπηρεσιών μπορούν να αξιολογήσουν  μέσα από τις εκθέσεις την δράση της, ψήγματα της οποίας γνωρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων στην Αμερική και για την οποία το τελευταίο διάστημα βραβεύτηκε σχεδόν ομόφωνα από ολόκληρη την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη. Η γενική πρόξενος Πρέσβης κ. Άγη Μπαλτά τιμήθηκε ξεχωριστά, από οργανισμούς όπως η Παγκόσμια  Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα(ΠΣΕΚΑ) η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και  Κυπριακούς  συλλόγους  σε μια μεγάλη  εορταστικού χαρακτήρα εκδήλωση που οργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής στο πασίγνωστο κέντρο υποδοχής των ελληνικών εκδηλώσεων της οικογένειας Δημητρίου και Γεωργίας Καλοϊδή στο Terrace On The Park.
«Ήρθα σε μια δύσκολη εποχή στην Νέα Υόρκη, το 2008, όταν άρχιζε η μεγάλη κρίση της παγκόσμιας οικονομίας. Κρίση που μοιραία χτύπησε και την χώρα μας. Σας ευχαριστώ εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας και θέλω να σας πω να μείνετε δίπλα στην πατρίδα. είστε ένα μεγάλο ζωντανό , δραστήριο και ενεργό κομμάτι του παγκόσμιου ελληνισμού. Κάναμε πολλά μαζί αλλά χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Χωρίς την δική σας στήριξη. Ότι  κάνουμε το κάνουμε για την πατρίδα που αγαπάμε. Σας ευχαριστώ θερμότατα όλους.   Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον κ. Πανίκο Παπανικολάου. Ήταν αυτός που μου άνοιξε το σπίτι της Κύπρου. Που στάθηκε μαζί με όλα τα στελέχη της ομάδος που πάει τα ελληνικά ζητήματα στην Ουάσιγκτον ενώπιον της Αμερικανικής διοίκησης και θέλω με την σημερινή ευκαιρία να τους ευχαριστήσω όλους. Όλους σας ».
Η Γενική Πρόξενος Πρέσβης κ. Άγη Μπαλτά μετά την απονομή των τιμητικών διακρίσεων κατευθύνθηκε προς το τραπέζι των δημοσιογράφων κάθισε και συζήτησε μαζί τους ενώ χαιρέτισε έναν προς ένα ευχαριστώντας όλους για την συνεργασία που είχαν μαζί της.

(Πηγή:το θέμα)

NO COMMENTS

Leave a Reply