Εμπορική έκθεση στις ΗΠΑ με συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων από Ελλάδα

Εμπορική έκθεση στις ΗΠΑ με συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων από Ελλάδα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, φορείς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος στη φετινή 21η Διεθνή Εμπορική Έκθεση «Ερμής», που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, σε ξενοδοχείο του Ατλάντικ Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα προηγηθεί ειδική εκδήλωση στις 29 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της έκθεσης «Ερμής», Παύλος Κοτρώτσιος, «η έκθεση συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και στην περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών». Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε δεκάδες περίπτερα με εκθέματα από διαφορετικούς τομείς, όπως: τρόφιμα, ποτά, τουριστικές, οικονομικές, τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, είδη λαϊκής τέχνης, ακίνητα και άλλα.

Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ειδικά πάνελ, όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε στις 29 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Η κρίση στην ευρωζώνη» που διεξήχθη με επιτυχία στο πανεπιστήμιο Ντρέξελ στη Φιλαδέλφεια. Ένα άλλο ενδιαφέρον σεμινάριο που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, θα έχει ως θέμα: «Κρίση στην ευρωζώνη και τουρισμός: πως επηρεάζονται οι δύο πλευρές του Ατλαντικού και ιδιαίτερα η Ελλάδα, ως τουριστικός προορισμός». Ομιλητές θα είναι: Δρ. Γεώργιος Τσετσέκος (πρύτανης της σχολής οικονομικών του πανεπιστημίου Ντρέξελ), ‘Αρης Μελισσαράτος (σύμβουλος του προέδρου του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς), Δρ. Ελίζαμπεθ Μπάρβερ (πρύτανης της Σχολής Τουρισμού του πανεπιστημίου Τεμπλ) και Πολ Κόεν (εμπειρογνώμονας επί τουριστικών θεμάτων).

Επίσης, θα διοργανωθούν ενημερωτικά σεμινάρια Ελλήνων εκπαιδευτικών, γιατρών και δικηγόρων, ενώ θα γίνει και συνάντηση του φορέα νεολαίας του «Ερμή», όπου θα εξεταστούν ζητήματα που απασχολούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό νέων ελληνικής καταγωγής, καθώς και σε σχέση με την κληρονομιά τους και την Ελλάδα.

Τέλος, κατά το φετινό επίσημο γεύμα της έκθεσης «Ερμής», θα απονεμηθούν τα ομώνυμα βραβεία στους: Κάρολ Μπρουκς (στέλεχος του γραφείου Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του Δήμου Φιλαδέλφειας), ‘Αντι Οικονόμου (γενικό διευθυντή της εταιρίας Unifrutti of America), Πύρρο Δήμα (χρυσό Ολυμπιονίκη), Δρ. Μαρίνο Χιόνη (φιλάνθρωπο), Τάσο Μάνεση (πρώην πρόεδρο του οργανισμού Πανγκρεγκόριανς Νέας Υόρκης), καθώς και στα στελέχη της ΑΧΕΠΑ, Σάββα Τσίβικο και Γιάννη Καμπ.

 

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply