“Εφυγε” ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Παντελής Σγουρός

“Εφυγε” ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Παντελής Σγουρός

Η Χιακή Ομοσπονδία και οι Χιώτες της Αμερικής θρηνούν το θάνατο του ιδρυτικού μέλους και πρώην προέδρου της οργάνωσης και υπέροχου ανθρώπου και Ελληνα πατριώτη, Παντελή Σγουρού, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 75 ετών.

«Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί έφυγε από κοντά μας μια τέλεια ανθρώπινη ύπαρξη, ο συνδετικός κρίκος της ομοσπονδίας μας», είπε στη Greek News o πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Καββάδας.

Το διοικητικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο και αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του, η οποία θα τελεστεί την Πέμπτη στο ναό της Αγίας Μαρκέλλας στην Αστόρια.

«Πιστεύω ότι η απώλειά του έχει ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση κι από το θάνατο του ιδρυτή της ομοσπονδίας, Γιώργου Λιβανού. Ηταν τόσο ενωτικός άνθρωπος, που κανείς δεν τολμούσε μπροστά του να δημιουργεί εντάσεις», είπε ο κ. Καββάδας.

Ο αείμνηστος Παντελής Σγουρός γεννήθηκε στη Καλιμασιά Χίου, το 1937. Στις Ηνωμένες Πολετείες ήρθε σε ηλικία έντεκα χρονών το 1948. Ερχόμενος στη Νέα Υόρκη εγγράφτηκε στο σχολείο της Ζωοδόχου Πηγής του Μπρόνξ, στη συνέχεια σπούδασε στο λύκειο Seward Park. Απεφοίτησε από το City College της Νέας Υόρκης με δίπλωμα μηχανολόγου ενώ έχει δίπλωμα ανωτάτων σπουδών σε Ερευνα Συστημάτων από το New York Polytechnic Institute και σε Διαχείριση Επιχειρήσεων από το George Washington University.

Επίσης έχει υπηρετήσει πάνω από δέκα χρόνια στον αμερικανικό στρατό στο U.S. Corps of Engineers.

Σαν επιστήμονας έχει εργαστεί στην γνωστή βιομηχανία McDonnell Douglas Corporation ως διευθυντής ενός εκ των παραρτημάτων της εταιρίας.

Από πολύ νωρίς ο Παντελής Σγουρός ασχολήθηκε με τα κοινά της Ομογένειας, δραστηριοποιούμενος στο Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Καλλιμασιωτών «Αγιος Αιμιλιανός», τον οποίο υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 1967-1971. Επίσης υπήρξε μέλος και ταμίας του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» και ύπατος γραμματέας των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στο κοιμητήριο του Greenport του Λονγκ Αϊλαντ.

 

(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply