Ομογενής διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα

Ομογενής διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα

Γενιές ολόκληρες έχουν μάθει την ελληνική γλώσσα, ιστορία, και πολιτισμό μέσα από τα βιβλία του, επί πενήντα και πλέον χρόνια, στην Αμερική. Ο λόγος για τον δάσκαλο και συγγραφέα, Θεόδωρο Παπαλοΐζο, που σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», τώρα όσοι επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να μάθουν τη γλώσσα μας μέσω διαδικτύου, και μάλιστα δωρεάν.

Η σειρά ηλεκτρονικών μαθημάτων, που διαθέτει ο Παπαλοΐζος, περιλαμβάνει βίντεο και άλλες μεθόδους, που έχει καθιερώσει κατά τη 50χρονη καριέρα του.

«Τα παιδιά αρέσκονται να μαθαίνουν και χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και το ίντερνετ κάθε μέρα, με το οποίο αισθάνονται σαν στο σπίτι τους», επισημαίνει ο κ. Παπαλοΐζος. Και συνεχίζει: «Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εξαιρετικό μέσο να τα βοηθήσουμε να μάθουν να μιλούν Ελληνικά».

Η ιστοσελίδα, μέσω της οποίας παρέχονται τα μαθήματα, είναι η www.Greek123.com.

«Τα βίντεο και τα μαθήματα έχουν δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο, που είναι εύκολα και ευχάριστα. Άσχετα αν κάποιος είναι έξη ή εξήντα ετών, μπορεί να μάθει Ελληνικά μέσω ίντερνετ, ακόμα κι αν δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλη φορά ηλεκτρονικό υπολογιστή», λέει ο κ. Παπαλοΐζος.
Ο Θεόδωρος Παπαλοΐζος γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, Κώστας, ήταν από την Κύπρο και η μητέρα του, Μαρία, από τη Σάμο. Η οικογένειά του μετοίκησε στην Κύπρο όταν ήταν τριών χρονών. Τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου, όπως και το Αγγλικό Διδασκαλικό Κολλέγιο του Μόρφου. Φοίτησε ένα χρόνο στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο Πίτσμπουργκ, πήγε το 1947, όπου και διορίστηκε δάσκαλος, γραμματέας και ψάλτης στην κοινότητα της Αγίας Τριάδος.

NO COMMENTS

Leave a Reply