Τον Οκτώβριο το 2o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σικάγου

Τον Οκτώβριο το 2o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σικάγου

Συνολικά 19 ελληνικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, παραγωγής 2011-2012, θα προβληθούν στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγου, από τις 4 έως και τις 8 Οκτωβρίου.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, που έτυχε μεγάλης αποδοχής το 2011, θα γίνει με τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, που έχει βραβευτεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ελλάδας για την κούρσα του ξενόγλωσσου Όσκαρ.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν-μεταξύ άλλων-η σατιρική ταινία «Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα», του Σωτήρη Γκορίτσα, τα «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση, το «Σούπερ Δημήτριο» του Γιώργο Παπαϊωάννου, τον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη, ο «Νόστος» του Νικόλα Πανουτσόπουλου, το «Αγαπητέ Πρόγονε» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη κ.ά.

Επίσης θα προβληθεί η νέα ταινία-ντοκιμαντέρ, του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά», που είναι αφιερωμένη σε πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα που σώζονται στη γερμανική κατοχή από βέβαιο θάνατο, χάρις στην προστασία που τους προσφέρουν χριστιανικές οικογένειες. Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Νταγιαντά «Σαγιόμι», συμπαραγωγής ΕΡΤ και ARTE, που αναφέρεται στην ιστορία μιας μικρής, η οποία υιοθετήθηκε από τον παππού της σε πολύ μικρή ηλικία και μεγάλωσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ιαπωνίας χωρίς να γνωρίζει τους γονείς της.

Οι προβολές του φεστιβάλ, που φέτος έχει ως επίσημο καλεσμένο τον διακεκριμένο ελληνο-αμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne), θα κλείσουν με το «Fish n’ Chips», του Ηλία Δημητρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.greekfilmfestchicago.org.

(Πηγή: ana-mpa)

 

NO COMMENTS

Leave a Reply