Στο Χάρβαρντ οι “Αθηναϊκοί Διάλογοι”

Στο Χάρβαρντ οι “Αθηναϊκοί Διάλογοι”

Το Ωνάσειο Ίδρυμα, διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ της Βοστώνης, ημερίδα με θέμα: «Επιστήμη, Τεχνολογία και Ηθική – Αρχαίες Θεωρήσεις και Σύγχρονες Προκλήσεις».

Ο διάλογος στο Χάρβαρντ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στόχευε στο «να εξερευνήσει μία εναλλακτική άποψη, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την αρχαία ελληνική αρχή της τέχνης ως είδος γνώσης, το οποίο αγκαλιάζει την τέχνη, την χειροτεχνία και την επιστήμη».

Την εκδήλωση, όπως αναφέρει ο “Εθνικός Κήρυκας”, τίμησαν κορυφαίοι καθηγητές και ειδήμονες από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς. Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του κορυφαίου καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών του Χάρβαρντ, Μάικλ Χέρζφελντ, ο οποίος ανέλυσε το θέμα της σύγχρονης τεχνολογίας, από ανθρωπολογικής πλευράς. Ο κ. Χέρζφελντ έκανε χρήση και της ελληνικής γλώσσας σε συγκεκριμένες εκφράσεις και νοηματικές επεξηγήσεις. Γνωρίζοντας απταίστως την ελληνική γλώσσα, καθώς έχει ζήσει επί οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, ο διαπρεπής καθηγητής είπε-μεταξύ άλλων: «Μακάρι να μπορούσα να τα πω στην ελληνική γλώσσα αν καταλάβαιναν όλοι εδώ μέσα την Ελληνική».

Ακολούθησαν ομιλίες του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, από το ΜΙΤ της Ηλεκτρικής Μηχανικής και των Επιστημών Πληροφορικής, ο οποίος είναι ο νεότερος ηλικιακά καθηγητής και πολυβραβευμένος επιστήμων, όπως και των Σίνα Κέλι, Αλμπερτ Μπόργκμαν, Τζόσεφ Μπρέινς, Σουζάν Ανκερ κ.ά.

Από την πλευρά του ο καθηγητής, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μέλος του συμβουλίου του Ωνασείου Ιδρύματος, με ευθύνη για τους Διαλόγους των Αθηνών, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ημερίδα στο Χάρβαρντ, ενώ τόνισε το μεγάλο ρόλο των Αθηναϊκών Διαλόγων και την προσφορά του Ωνασείου.
(πηγή : ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply