“Ποιήματα από το Γκουαντάναμο” μελοποίησε ο Βασίλης Γαϊτάνος

“Ποιήματα από το Γκουαντάναμο” μελοποίησε ο Βασίλης Γαϊτάνος

Βασίλης Γαϊτάνος

“Ποιήματα από το Γκουαντάναμο” γραμμένα από κρατούμενους της ομώνυμης αμερικανικής βάσης στην Κούβα έχουν μελοποιηθεί από τον Ελληνοαμερικανό συνθέτη και ερμηνευτή, Βασίλη Γαϊτάνο. Πρόκειται για μαρτυρίες δεκαεφτά μουσουλμάνων κρατουμένων που κυκλοφόρησαν σε βιβλίο για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι του 2007. Από τότε, σημειώνει εμπορική επιτυχία και έχει μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες. Την επιμέλεια του βιβλίου έκανε ο Μαρκ Φάλκοφ, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Northern Illinois University και εθελοντής δικηγόρος των φυλακισμένων.

“Πρόκειται κυρίως για μπαλάντες, στηριγμένες σε ακούσματα που διαμόρφωσαν τον ήχο και την αισθητική μας για μισό περίπου αιώνα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαϊτάνος.

Ο Βασίλης Γαϊτάνος κατάγεται από τη Σίφνο και για σαράντα και πλέον χρόνια ζει στο Σικάγο. Όλα αυτά τα χρόνια έχει να επιδείξει πλούσιο συνθετικό έργο, ενώ κατά την επταετή δικτατορία και στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης συνεργάστηκε με το Μίκη Θεοδωράκη και άλλους Έλληνες δημιουργούς. Παράλληλα, παρουσιάστηκε σε δεκάδες συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply