Ομογενής ίδρυσε μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά των όπλων

Ομογενής ίδρυσε μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά των όπλων

d54c0f96c0ca4b9ad251de7a813c0009Ο λόγος για τον ομογενή Τιμ Μακρή, ο οποίος ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Sandy Hook Promise», με σκοπό να προωθηθεί η «υπευθυνότητα στα όπλα» για την μελλοντική αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Η κόρη του, μαθήτρια τετάρτης τάξης στο «Σάντι Χουκ», στο Νιούταουν του Κονέτικατ, σώθηκε από θαύμα το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου από τη σφαγή που προκάλεσε ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times», το οποίο αναδημοσιεύει ο “Εθνικός Κήρυκας” της Νέας Υόρκης, ο Τιμ Μακρής και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, οι οικογένειες 11 εκ των θυμάτων μακελειού, ζητούν να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος πάνω στα θέματα της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας των σχολείων. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η όλη συζήτηση θα πρέπει να είναι ευρύτερη και να μην επικεντρώνεται μόνο στο πώς θα περιοριστεί η πρόσβαση στα όπλα.

«Όλες αυτές τις τριάντα ημέρες που πέρασαν από το συμβάν προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την κοινότητά μας», είπε ο Τιμ Μακρής. «Εκτιμούμε την προσοχή που έχει επιδείξει στο θέμα ο Αμερικανός Πρόεδρος. Εκτιμούμε, επίσης, το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος μίλησε απευθείας με τις οικογένειες των θυμάτων, που θέλησαν να τον συναντήσουν. Ωστόσο, δεν έχουμε μια άμεση απάντηση μέχρι στιγμής», είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής.

Από την πλευρά του, ο Τομ Μπίτμαν, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση της «Sandy Hook Promise», είπε ότι πολλά μέλη της οργάνωσης είναι κάτοχοι όπλων.
(πηγή:ana-ba)

 

NO COMMENTS

Leave a Reply