Συναντήσεις και ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη

Συναντήσεις και ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη

tsipras_USAΜε αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μέλη του Κογκρέσου, ακαδημαϊκούς και αναλυτές θα συναντηθεί σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, από τις 22 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θα είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και το διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά, θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, την ερχόμενη Τρίτη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου “Μπρούκινγκς”, θέμα της ομιλίας θα είναι: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, επισημαίνεται, ότι θα μιλήσει για το ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματά τους.
Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει ο διευθύνων σύμβουλος του Brookings Institution, Γουίλιαμ ‘Ανθολις, ο οποίος θα είναι ο συντονιστής μαζί με τον οικονομικό αναλυτή του Brookings, Ντομένικο Λομπάρντι.
Την ερχόμενη Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και την επομένη στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου (CUNY) της πόλης.
Επίσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα έχει συναντήσεις με στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply