Νέα Υόρκη: Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Ξυλούρη

Νέα Υόρκη: Τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Ξυλούρη

images 2Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ)  τίμησε τον αλησμόνητο και αγαπημένο σε όλο τον ελληνισμό Νίκο Ξυλούρη με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα. Στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε συναυλία από τον Πάνο Μπούσαλη.

Η συναυλία έγινε σήμερα το πρωί, σε ώρα Ελλάδας, στην Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο της Σχολής Φρανκ Σινάτρα, στο Κουίνς. Η συναυλία ήταν ένας ύμνος για τον Κρητικό τραγουδιστή και λυράρη, καθώς ακούστηκαν έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών και ποιητών που αγαπήσαμε μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες του Νίκου Ξυλούρη. Μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν είναι τα “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”, “Ερωτόκριτος”, “Έβαλε ο Θεός σημάδι”, “Παλικαρού-Παλικαρού”, “Ήτανε μια φορά”, “Ο Θούριος”, “Και να αδερφέ μου”, “Κόκκινη κλωστή δεμένη”, “Μητέρα μεγαλόψυχη”, “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, αλλά και ριζίτικοι παραδοσιακοί σκοποί.

Ο Πάνος Μπούσαλης και η χορωδία του ΚΕΠ, που συμμετείχε στην συναυλία, ερμήνευσαν υπέροχα το πρόγραμμα και ταξίδεψαν το κοινό, συμβάλλοντας  στην επιτυχία του τιμητικού αυτού αφιερώματος. Άλλωστε ο νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Λακωνία, έχει δείξει το ήθος και τις ικανότητες του με την προσεγμένη και αξιοπρεπή μέχρι τώρα πορεία του.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η αντιπρόεδρος του ΚΕΠ Ελένη Δρίβα, η οποία εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην 39χρονη πορεία του φορέα αλλά και στο πολύπλευρο έργο που προσφέρει.

Στην συνέχεια της βραδιά η αντιπρόεδρος και ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Ηρακλής Κρεμμύδας, απένειμαν τιμητική πλάκα στην Ουρανία Ξυλούρη προς τιμήν του συζύγου της.

Να πούμε τέλος πως στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply