Εκθεση με ελληνικά έργα τέχνης στο μουσείο Γκετί

Εκθεση με ελληνικά έργα τέχνης στο μουσείο Γκετί

GetyΣτο μουσείο Γκετί στις ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη έκθεση με χάλκινα έργα τέχνης, με τίτλο “Γη και Ουρανός : βυζαντινή τέχνη από ελληνικές συλλογές” (“Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections”), στην οποία μάλιστα θα συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί για το 2014 και θα συνοδευτεί από σειρά εκδηλώσεων, όπως συμπόσια και διαλέξεις από Έλληνες βυζαντινολόγους που θα συμβάλουν στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο πρόσφατο ταξίδι της στις ΗΠΑ. Όπως άλλωστε είπε η ίδια η κ. Μενδώνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την έκθεση, “βρίσκονται σε καλό δρόμο καθώς οι επαφές με το αμερικανικό μουσείο αφορούσαν, εκτός από τη μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο η οποία θα έχει διάρκεια από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο του 2014, και την ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη το 2011 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Γκετί.”.

Τέλος να πούμε πως η έκθεση διοργανώνεται από Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και δύο προβεβλημένα αμερικανικά μουσεία τη National Gallery of Art της Ουάσιγκτον (Οκτώβριος 2013 – Μάρτιος 2014) και το J. Paul Getty Museum του Λος ‘Αντζελες  (Απρίλιος – Αύγουστος 2014) στα οποία και θα παρουσιασθεί.

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply