Επίσκεψη του Ν. Δένδια στις ΗΠΑ

Επίσκεψη του Ν. Δένδια στις ΗΠΑ

paraitisi-ndendia-zitei-o-syriza-1-315x236Θέματα ασφάλειας συζήτησε ο υπουργός  με στελέχη του FBI και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τα κοινά Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) και ενημερώθηκε από τον ομογενή επικεφαλής του Γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, Γιώργο Βενιζέλο, για τη λειτουργία των Τμημάτων Πληροφοριών, Καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος και Ερευνών (στο οποίο υπάγεται και αντίστοιχη υπηρεσία καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας).

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επί τη ευκαιρία μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ελλάδα στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και της προστασίας των συνόρων, στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY).

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στα ζητήματα που ταλανίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία και στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο του για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως αυτά της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων, της οικονομικής απάτης, της παράνομης μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος χρημάτων και άλλων.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Δένδιας απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων, κυρίως για τη Χρυσή Αυγή και τα σώματα ασφαλείας, τους παράνομους μετανάστες και τα πρόσφατα επεισόδια στη Μανωλάδα, παρουσιάζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης. Ειδικότερα, για τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι πρόκειται για “απαράδεκτο φαινόμενο” και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι ψηφίζει ο κάθε αστυνομικός.
(πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply