Ιερώνυμος: “Μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας η ομογένεια”

Ιερώνυμος: “Μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας η ομογένεια”

Ieronimos«Μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας» και «Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος» χαρακτηρίζει την ομογένεια σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος, όπως σημειώνεται, είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος που επισκέπτεται επίσημα την ελληνοαμερικανική κοινότητα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ο κ. Ιερώνυμος είναι προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και θα ξεκινήσει την επίσκεψή του την Τετάρτη 15 Μαΐου από τη Βοστώνη, όπου το Σάββατο θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Την επομένη μέρα το βράδυ, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση «πώς τα βγάζετε πέρα οικονομικά» για τη συμβολή της Ελληνικής Εκκλησίας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του ελληνικού λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε πως: «βοηθούν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και οι πτωχοί, λιγότερο οι πλούσιοι», ενώ τόνισε και τη βοήθεια που παρέχει η ομογένεια, λέγοντας «θα πρέπει να αναφερθούμε και στη βοήθεια πολλών ομογενών, της Αμερικής και άλλων χωρών, που συνεισφέρουν μέσω των ορθοδόξων και άλλων Εκκλησιών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι «η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο», αλλά τονίζει ότι «θα ταλαιπωρηθεί και θα πάει χαμένη μία ή δύο γενιές ανθρώπων».

NO COMMENTS

Leave a Reply