Ο Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ

Ο Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ

abramopoulosΣτο  ετήσιο φόρουμ της Αμερικανό-Εβραϊκής Επιτροπής  στην Ουάσιγκτον προσκλήθηκε ως κύριος ομιλητής ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατά την διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του στις ΗΠΑ, εκτός από την Αμερικανό-Εβραϊκή κοινότητα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε επίσης επαφές με παράγοντες της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας και με μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

Περιγράφοντας την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε σε προκλήσεις που όπως είπε «γεννούν πολιτικές δυνάμεις που εξευτελίζουν τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές μας παραδόσεις». Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην αντισημιτική φρασεολογία που χρησιμοποιείται τελευταία στην Ελλάδα από παρατάξεις όπως η Χρυσή Αυγή, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει στο μίσος να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί. Το μίσος θα αντιμετωπιστεί και θα εξουδετερωθεί» και πρόσθεσε ότι τέτοια φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Για τις νέες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν την «πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας» γιατί όπως είπε «η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι οι πλέον σταθερές και ώριμες δημοκρατίες στη περιοχή. Μας ενώνουν οι κοινές μας προσπάθειες για συνεργασία κατά της τρομοκρατίας και για την ασφάλεια και σταθερότητα στη περιοχή».

Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να ανοικοδομήσει την οικονομία της και τόνισε ότι κοινοπραξίες Αμερικανικών, Ισραηλινών και Ελληνικών εταιρειών θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, της αμυντικής βιομηχανίας, της Γεωργίας και φυσικά της ενέργειας. Σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το Φθινόπωρο αναμένονται έως και 20 διμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ στους εν λόγω τομείς.
(πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply