Πάνω από 400 σύνεδροι στο δεύτερο Greek Investment Forum στην Ν. Υόρκη

Πάνω από 400 σύνεδροι στο δεύτερο Greek Investment Forum στην Ν. Υόρκη

Greek Investment ForumΙδιαίτερα επιτυχημένο χαρακτηρίστηκε το συνέδριο με το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του το 2nd Greek Investment Forum στην Νέα Υόρκη, με θέμα “Greece: Seizing the opportunity”, που συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 400 σύνεδροι οι περισσότεροι των οποίων ήταν εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων που ενδιαφέρονται για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις συζητήσεις των ομάδων των ομιλητών συντόνισαν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων όπως Fox Business Network, Economist, Wall Street Journal, Thomson Reuters και CNN International. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία τού συνεδρίου τα αμερικανικά μέσα επικοινωνίας έκαναν εκτενή αναφορά σε αυτό και στα μηνύματα πού μεταδόθηκαν στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.
Στο πλαίσιο ενός ειδικού πρωινού εργασίας εκπρόσωποι 25 αμερικανικών επενδυτικών εταιριών συζήτησαν με τον εκπρόσωπο τού ΤΑΙΠΕΔ λεπτομέρειες τού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχισθούν στην Ελλάδα.
Στη διάρκεια του Roadshow πραγματοποιούνται επίσης περίπου 450 κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων funds και ελληνικών εταιριών εισηγμένων και μη.

NO COMMENTS

Leave a Reply