20 φοιτητές για το Hellenic Birthright

20 φοιτητές για το Hellenic Birthright

e5840dΣυμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ελληνικό Γενετικό Δικαίωμα (Hellenic Birthright) 20 φοιτητές ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ,  θα ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές θα βρεθούν στην Ελλάδα από 17 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου και θα επιχορηγηθούν από το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών (PanHellenic Scholarship Foundation), με έδρα το Σικάγο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Χρήστος Τομαράς.

Το πρόγραμμα Hellenic Birthright ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι αυτοί, θα ζήσουν στη γη των προγόνων τους, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα και ομαδικές εκδρομές, και θα βιώσουν το πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας.

Εγγραφές και ενημέρωση ενδιαφερόμενων μαθητών γίνονται στο bloggreekscholarships.net. Εκεί, περιγράφονται λεπτομέρειες, συναισθήματα και εμπειρίες αυτών που συμμετείχαν το 2012.

Το Ίδρυμα επίσης θα ενημερώνει την ιστοσελίδα του, το facebook και το twitter, με τις εμπειρίες των νέων σπουδαστών από το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων στην Ελλάδα.
(πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply