Φλόριδα: Εφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σκορδίλης

Φλόριδα: Εφυγε από τη ζωή ο μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σκορδίλης

skordilisΟ γνωστός παλαιός μουσικοσυνθέτης, Σπύρος Σκορδίλης απεβίωσε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 83 χρονών στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας. Ήταν ο δημιουργός της επιτυχίας «Ο,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο… Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια…».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σπύρος Σκορδίλης, είχε μεταφερθεί σε αναρρωτήριο, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Εδώ και χρόνια, είχε προσβληθεί από την επάρατη ασθένεια, αλλά, όπως δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυξα” η σύζυγός του, Καίη Σκορδίλη, το πρόβλημα έδειχνε ότι είχε ξεπεραστεί. Πριν από τρία χρόνια, εξάλλου, είχε υποστεί ελαφρύ εγκεφαλικό, ενώ τους τελευταίους μήνες είχε πέσει μερικές φορές.

Η σορός του, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα τεθεί σε προσκύνημα την προσεχή Παρασκευή, η δε κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, από τον καθεδρικό ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, στο «Ελληνικό Χωριό», Τάρπον Σπρινγς.

Ο αξέχαστος μουσικοσυνθέτης, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους ομογενείς, είχε τρία παιδιά, δύο στην Ελλάδα και ένα στη Φλόριδα, τέσσερα εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Ο Σπύρος Σκορδίλης, όταν ήταν νέος, πριν εγκατασταθεί στην Αμερική, ήταν παντρεμένος με την μεγάλη τραγουδίστρια Λένα Ντάινα, με την οποία το 1977 ήλθε στη Φλόριδα, όπου αυτή αρρώστησε βαριά και πέθανε. Πριν μερικούς μήνες τον είχε τιμήσει το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Κέντρο «Προμηθέας» Φλόριδας, που εδρεύει στο Τάρπον Σπρινγκς.
(πηγή: ekirikas)

NO COMMENTS

Leave a Reply