«Πρώτη βοήθεια» για την Κύπρο από την Ομογένεια της Αμερικής

«Πρώτη βοήθεια» για την Κύπρο από την Ομογένεια της Αμερικής

DIMITRIOSΜε πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου συγκεντρώθηκαν 450.000 δολάρια για να αποσταλούν στην Κύπρο, σε μια ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης της Ομογένειας προς τον Κυπριακό λαό.
Σε συνέντευξη Τύπου τη Παρασκευή στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανακοίνωσε τους φορείς και τα άτομα που πρόσφεραν χρηματικά ποσά. Ο κ. Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για την «πρώτη βοήθεια» από την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το ποσό θα δοθεί για τις ανάγκες λειτουργίας τριών ιδρυμάτων που έχουν σχέση με παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης ότι η χρηματική βοήθεια είναι το αποτέλεσμα «συλλογικής προσπάθειας», μετά από σύσκεψη που είχε γίνει στην Αρχιεπισκοπή στις 3 Απριλίου. Η διανομή των χρημάτων θα γίνει μετά από έρευνα για τις υπάρχουσες ανάγκες στο νησί, σε συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.
Οι τρεις οργανισμοί που θα ενισχυθούν οικονομικά από τους ομογενείς της Αμερικής είναι: Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου και Παιδικά Θεραπευτήρια.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply